Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από lockdown -«Παράθυρο» για 2 μέτρα

Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από lockdown -«Παράθυρο» για 2 μέτρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά άφησε «παράθυρο» για δύο νέα μέτρα.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όταν ρωτήθηκε ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως για τους άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, λίγες ώρες πριν από τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό που θα κάνει στις 18:00 με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.

Έλεγχοι στην Κυψέλη, παρουσία Τσιόδρα- Κικίλια

Στο μεταξύ, σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας βρέθηκαν στην Κυψέλη.

Ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα. Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στην πλατεία Κυψέλης, ενώ ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε τη σημασία αυτής της διαδικασίας σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση.

«Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού», ανέφερε ο καθηγητής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM