Στην Κυψέλη βρέθηκαν σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τους ελέγχους για κορωνοϊό που έγιναν εκεί από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, παρουσία του επικεφαλής του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα, έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στην πλατεία Κυψέλης, ενώ έγινε και ενημέρωση στους πολίτες για τα μέτρα προστασίας.

 

«Η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωση των θετικών και την καραντίνα των επαφών τους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ελέγχων σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. 

«Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού», ανέφερε ο καθηγητής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

  

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

900 ενεργά κρούσματα στην Αθήνα

 

Χθες, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι περισσότερα από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται στην Αθήνα. Εξάλλου, από τα 342 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη, τα 213 αφορούσαν την Αττική.

 

Για αυτό ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνονται έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι γίνονται «από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε μιλώντας στο Star.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr