Στην Κυψέλη Τσιόδρας και Κικίλιας- Έγιναν έλεγχοι για τον κορωνοϊό

Στην Κυψέλη Τσιόδρας και Κικίλιας- Έγιναν έλεγχοι για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Κυψέλη βρέθηκαν σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τους ελέγχους για κορωνοϊό που έγιναν εκεί από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, παρουσία του επικεφαλής του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα, έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στην πλατεία Κυψέλης, ενώ έγινε και ενημέρωση στους πολίτες για τα μέτρα προστασίας.

«Η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωση των θετικών και την καραντίνα των επαφών τους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ελέγχων σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. 

«Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού», ανέφερε ο καθηγητής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

  

Στην Κυψέλη Τσιόδρας και Κικίλιας- Έγιναν έλεγχοι για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
Στην Κυψέλη Τσιόδρας και Κικίλιας- Έγιναν έλεγχοι για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI

900 ενεργά κρούσματα στην Αθήνα

Χθες, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι περισσότερα από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται στην Αθήνα. Εξάλλου, από τα 342 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη, τα 213 αφορούσαν την Αττική.

Για αυτό ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνονται έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι γίνονται «από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε μιλώντας στο Star.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM