Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 358 κρούσματα σε 24 ώρες - 194 στην Αττική (Χάρτης)

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 358 κρούσματα σε 24 ώρες - 194 στην Αττική (Χάρτης) Facebook Twitter
0

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 358 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα σημερινά κρούσματα, τα 194 εντοπίζονται στην περιφέρεια Αττικής ενώ 32 συνδέονται με τα ΚΥΤ στη Λέσβο (Καρά Τεπέ) και στη Σάμο (βλ. αναλυτικά χάρτη). 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Εξ αυτών, τα 2.696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Σήμερα, 73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι από Covid-19 ανεβάζοντας τους θανάτους συνολικά στη χώρα στους 357. Εξ αυτών, οι 132 (37.0%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πού εντοπίστηκαν τα 358 κρούσματα:

Σήμερα, 23/09/2020, δηλώθηκαν 358 επιπλέον κρούσματα. Από τα 312 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές – εκ των οποίων τα 32 συνδέονται με τα ΚΥΤ στη Λέσβο (Καρά Τεπέ) και στη Σάμο.

Αναλυτικότερα:

– 43 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 194 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Καστοριάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με το ΚΥΤ στο Καρα Τεπέ

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 13 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 13 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Παγώνη: Εκκενώνονται ΜΕΘ

Το πρωί, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επισήμανε πως στα νοσοκομεία όλη της χώρας νοσηλεύονται 580 ασθενείς με κορωνοϊό και ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ υπάρχουν και νέοι άνθρωποι στις ΜΕΘ, ακόμα και 17 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας πως σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσουν το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε. «Εφημερεύαμε προχθές. Από τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», εκτίμησε η κα Παγώνη. Όπως είπε, τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατούσε πριν από 15 ημέρες, περί τις 5 Σεπτέμβρη, που επέστρεψαν και οι τελευταίοι εκδρομείς λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Παναγιωτόπουλος: Επιλεκτική αναστολή δραστηριοτήτων και όχι πλήρες κλείσιμο

Ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε πως η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο σχετικά με το αν θα καταγράψει μεγάλη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, «δηλαδή σχεδόν διπλασιασμό τους κάθε λίγες ημέρες»

Για το σενάριο lockdown ξεκαθάρισε πως αυτό που συζητείται δεν είναι ένα πλήρες κλείσιμο, αλλά μια επιλεκτική αναστολή σε δραστηριότητες και ενδεχομένως σε περιοχές. Τα ακριβή μέτρα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ο καθηγητής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του επιτρεπόμενου ωραρίου για κάποιες δραστηριότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 23.9.2020

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM