Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας έχει δημιουργήσει ο αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις περισσότερες ΜΕΘ να είναι ήδη γεμάτες. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, ήδη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύονται 30 ασθενείς ενώ σήμερα άνοιξε και δεύτερη ΜΕΘ για κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή, 23 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου υπάρχουν μόλις 5 κενές κλίνες, ενώ γεμάτη είναι η ΜΕΘ στο «Θριάσιο» όπου νοσηλεύονται 8 ασθενείς. Τέλος στο «Αττικό», υπάρχουν μόλις 3 κενές κλίνες. 

 

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως από αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου,προσθέτει 40 νέες κλίνες σε Αττική και Χαλκίδα, ενώ τρία επιπλέον νοσοκομεία μπαίνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού- το Λαϊκό, το Ιπποκράτειο και το Γεννηματάς.

 

 

Μέχρι στιγμής, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σύμφωνα με το Έθνος, είναι 427 συν 79 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

 

 

Κοντοζαμάνης: Δεν μπορούμε να πάμε σε χρήση ΜΕΘ αποκλειστικά για κορωνοϊό

 

«Στην πρώτη φάση οι κλίνες για κορωνοϊό αυξήθηκαν διότι περιμέναμε μια δυσμενή εξέλιξη της νόσου. Υπάρχει προετοιμασία και σχεδιασμός στο σύστημα υγείας για την πορεία της πανδημίας», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την σημερινή ενημέρωση.

 

Εξήγησε ότι στην Αττική υπάρχουν 107 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες εκ των οποίων κατειλημμένες είναι 62 και υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση τους. Την προηγούμενη Τετάρτη δόθηκαν στο σύστημα υγείας στην Αττική 38 από σύνολο 40 κλινών.

 

«Υπάρχει σχεδιασμός για προσθήκη έως τέλος Σεπτεμβρίου 22 κλινών, μέσα στον Οκτώβριο 67 κλινών και μέχρι τον Νοέμβριο επιπλέον 41 κλίνες θα ενταχθούν στο σύστημα αποκλειστικά για covid-19», είπε ο υφυπουργός.

 

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε «εκμεταλλευόμαστε» και τις δωρεές. Έχουμε την δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για 50 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», υπάρχει δωρεά για το Νοσοκομείο Νίκαιας, 155 κλίνες ΜΕΘ και 14 ΜΑΦ του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχουμε και 75 νέες κλίνες ΜΕΘ και 9 ΜΑΦ στα Νοσοκομεία που είναι από προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

«Επομένως ανά πάσα στιγμή αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Δεν μπορούμε να πάμε αυτή τη στιγμή στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για κορωνοϊό, διότι υπάρχουν και άλλα περαστικά στις ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

 

Σημείωσε ότι γίνεται με τέτοιο τρόπο η διαχείριση έτσι ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ και υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός προκειμένου όσο χρειάζεται οι κλίνες να αυξάνονται για να αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr