Κικίλιας για Αττική: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ, οι 37 για ασθενείς με κορωνοϊό - «Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση»

Κικίλιας για Αττική: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ, οι 37 για ασθενείς με κορωνοϊό - «Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση» Facebook Twitter
Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Στις διαθέσιμες ΜΕΘ που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναφορά των ξενοδοχείων καραντίνας. 

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως πλέον, μόνο στην Αττική έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν 409 κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σε όλη την Ελλάδα 565 κρεβάτια. «Τον Σεπτέμβριο του 2018, υπήρχε λίστα αναμονής 35 ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, χωρίς να υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού. Τώρα, με την πανδημία σε έξαρση, έχουμε 99 κενές κλίνες, εκ των οποίων οι 62 είναι για οτιδήποτε άλλο πλην covid και οι άλλες 37 για ασθενείς με κορωνοϊό», επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

«Κανένα εθνικό σύστημα υγείας, όσο ισχυρό και αν είναι, δεν αντέχει μια γεωμετρική αύξηση», σημείωσε ο υπουργός υγείας αναφέροντας παράλληλα ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λειτουργήσουν 50 νέες κλίνες στο «Σωτηρία», άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και συνολικά άλλα 174 κρεββάτια έως το τέλος του χρόνου με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ξενοδοχεία καραντίνας για τους θετικούς μετανάστες


Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση ότι η πλειοψηφία όσων καταγράφονται θετικοί στον ιό σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας όπως ο «Ευαγγελισμός», είναι μετανάστες που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα ξενοδοχεία καραντίνας, αυτή τη φορά για φιλοξενία μεταναστών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

«Στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι αυξημένος ο αριθμός των μεταναστών που έχουν κορωνοϊό. Στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί, ασυμπτωματικοί και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όπου μένουν μαζί με άλλους. Τις επόμενες ημέρες θα τους στείλουμε σε ξενοδοχεία καραντίνας με υγειονομική επίβλεψη, ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας» είπε χαρακτηριστικά.

  

 

 

Τελευταία επιλογή ένα «οριζόντιο» λουκέτο

 

Σε άλλο σημείο της συνένετυξής του, ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Ο Έλληνας έχει φιλότιμο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν συμπατριώτη μου που θα ήθελε να χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή. Βρισκόμαστε σε μία πολύ μεγάλη πίεση στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα γενικώς, αλλά ιδιαίτερα εδώ που ζουν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρέπει να δοκιμασθούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα, ώστε να μην πάμε σε ένα σκληρό, οριζόντιο «λουκέτο» που πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή. «Πρέπει να δοκιμάσουμε όλων των ειδών τα μέτρα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει η κοινωνία όρθια και να αντέξει το σύστημα υγείας», είπε.
 

Με πληροφορίες από Alpha

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM