Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του sms στην Αττική

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του sms στην Αττική Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του sms στην Αττική (Eurokinissi/Αρχείο)
0

«Ανοιχτή» την επαναφορά των SMS στο 13033 άφησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επιβληθεί εκ νέου το μέτρο της αποστολής sms στο 13033 ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως «Η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζονται οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό.

»Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο, που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, εμφανίζοντας καθημερινά 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους δηλαδή βρίσκεται στο «πορτοκαλί». Η κατάσταση παραμένει σταθερά αυξητική, σημείωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο.

Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, αφορούν γενικούς περιορισμούς για τους κατοίκους όλης της Αττικής και πιο ειδικά για τους εργαζομένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για σαρωτικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας και απηύθυνε μήνυμα προς εργοδότες κυρίως, και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, για κυρώσεις όπου δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε συγκεκριμένα νούμερα για γίνει απολύτως αντιληπτή η κατάσταση, δήλωσε ότι είναι μακριά η πιθανότητα lockdown αν τηρηθούν τα μέτρα, δήλωσε όμως ότι ανησυχεί, αλλά η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί για ηλικιωμένους κυρίως, το μέτρο των μηνυμάτων και σημειωμάτων για την έξοδο τους, έκανε έκκληση σε όλους να αποφύγουν τις μετακινήσεις, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει με νόημα και την ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου να κοινωνήσει χτες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τι δείχνουν τα νούμερα

 

Από τις 25 Φεβρουαρίου που άρχισε η πανδημία επιβεβαιώθηκαν 14.400 κρούσματα, εκ των οποίων είναι ενεργά 4.084 σε όλη την επικράτεια. Από αυτά τα 2.100, δηλαδή πάνω από τα μισά είναι στην Αττική και τα 966 στον δήμο Αθηναίων.

Από τα ενεργά κρούσματα της Αττικής νοσηλεύονται 263 ενώ 1.837 ανάρρωσαν κατ' οίκον. Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία, καθημερινά υπάρχουν 3 κρούσματα ανά 100.00 κατοίκους στην Αττική, που δείχνει μέτριο προς υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο και η κατάσταση παραμένει σταθερά αυξητική.

«Οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε 7 δήμους, αλλά τις τελευταίες μέρες είναι πολύ έντονο στο δήμο Αθηναίων.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον δήμαρχο, προχώρησε σε σχεδιασμό πρόσθετων μέτρων που περιλαμβάνουν:

• Τεστ στις ευάλωτες ομάδες

• Ειδική επικοινωνία με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών

• Πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και

• Σαρωτικούς ελέγχους για την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων.

Επίσης προβλέπεται η μεταφορά ορισμένου αριθμού θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχεία καραντίνας όπου θα είναι υπό την εποπτεία υγειονομικού προσωπικού και θα λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα. Μεταξύ αυτών θα είναι και ασυμπτωματικοί μετανάστες.

Με πληροφρίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM