Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός: 11 κρούσματα σε εταιρεία στο Κορωπί- Θετικά 2 παιδιά σε δομή προσφύγων στην Κοζάνη

Κορωνοϊός: 11 κρούσματα σε εταιρεία στο Κορωπί- Θετικά 2 παιδιά σε δομή προσφύγων στην Κοζάνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Συναγερμό» προκάλεσε στις αρμόδιες αρχές ο εντοπισμός 11 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εταιρεία στο Κορωπί.

Πρόκειται για εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων, στην οποία εργάζονται 150 άνθρωποι, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κάτι που δημιουργεί ανησυχία για το ενδεχόμενο τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι ακόμη περισσότερα.

2 κρούσματα σε δομή προσφύγων

Δύο ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην ξενοδοχειακή δομή της Αιανής Κοζάνης, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα δύο 16χρονα παιδιά φιλοξενούνται σε διαφορετικό χώρο από τα υπόλοιπα, ενώ απολυμάνθηκε ο χώρος του ξενοδοχείου. Ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει νέες δειγματοληψίες στη δομή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την προηγούμενη Πέμπτη μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο στη συγκεκριμένη δομή 70 ανήλικα παιδιά από το Αφγανιστάν. Αυτοί οι ανήλικοι βρίσκονται σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή.

Ανησυχία για την Αττική

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 300. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 359 νέες μολύνσεις, οι οποίες καταγράφηκαν στη χώρα μας μέσα σε 24 ώρες.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Αττική, καθώς στη συγκεκριμένη περιφέρεια καταγράφηκαν 212 κρούσματα σε 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Πλέον, διαφαίνεται η πιθανότητα ενός νέου lockdown στην Αττική.

«Αν χρειαστεί θα γίνει, αν συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και στο lockdown. Το επόμενο βήμα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας στον ΑΝΤ1.

Ανησυχία για την Αττική εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα. «Όταν αυτά τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή κάποιοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι παιχνίδι και τα επιδημιολογικά στοιχεία χειροτερεύουν- και χειροτερεύουν αυτή τη στιγμή στην Αττική, υπάρχει πίεση στην Αττική τότε υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ