Κουφονήσια: Υπάλληλος εισέπραττε τέλη από καταστηματάρχες για νόμο που είχε καταργηθεί

Κουφονήσια: Υπάλληλος εισέπραττε τέλη από καταστηματάρχες για νόμο που είχε καταργηθεί Facebook Twitter
Κουφονήσια: Υπάλληλος εισέπραττε τέλη από καταστηματάρχες για νόμο που είχε καταργηθεί (Eurokinissi)
0

Καταστηματάρχες στα Κουφονήσια συνέχιζαν να πληρώνουν ετήσια τέλη για μουσική και ωράριο, παρά το ό,τι ο σχετικός νόμος είχε καταργηθεί. Ο υπάλληλος όμως στην περιοχή εισέπραττε κανονικά.

Ο νόμος δε, είχε καταργηθεί προ τετραετίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπάλληλος της κοινότητας συνέχιζε επί τέσσερα χρόνια να εισπράττει τα τέλη που πλήρωναν οι καταστηματάρχες για μουσική και επέκταση ωραρίου.

Μέχρι στιγμής 11 καταστηματάρχες έχουν καταθέσει στους αξιωματικούς του Αστυνομικού σταθμού Κουφονησίων, ότι ο επίορκος υπάλληλος, ο οποίος και συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, συνέχιζαν να πληρώνουν, με τα χρήματά τους να καταλήγουν στον λογαριασμό του δράστη.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όταν η ομάδα των αστυνομικών του σταθμού Κουφονησίων αποφάσισαν να ελέγξουν τις άδειες των καταστημάτων. Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι περίπου 30 επιχειρηματίες κατέβαλλαν ετησίως στην κοινότητα συνολικά 150 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν σε τέλη για άδεια μουσικής και επέκταση της άδειας.

Ωστόσο, ο νόμος 4442/2016 έχει καταργηθεί. Μετά τις καταθέσεις των θυμάτων, το περασμένο Σάββατο,  άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίων, έκαναν έφοδο στην κοινότητα, κατέσχεσαν τα αρχεία και συνέλαβαν τον υπάλληλο.

Ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ