Λέσβος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο μπλόκο της Αστυνομίας - Ζητούν να φύγουν από το νησί

Λέσβος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο μπλόκο της Αστυνομίας - Ζητούν να φύγουν από το νησί Facebook Twitter
Λέσβος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο μπλόκο της Αστυνομίας - Ζητούν να φύγουν από το νησί (Eurokinissi)
0

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Αστυνομίας στο Καρά- Τεπέ, ζητώντας να φύγουν από το νησί της Λέσβου

Η διαδήλωση των αιτούντων άσυλο ξεκίνησε μετά τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή του Καρά- Τεπέ, όπου παραμένουν για τρίτη μέρα περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, μετά την ολική καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας.

«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους» φωνάζουν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα.

Απέναντί τους βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το πλήθος.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση σκηνών, όπου θα μεταφερθούν όσοι διέμεναν στους δρόμους. Ήδη από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι.

Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Λέσβος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο μπλόκο της Αστυνομίας - Ζητούν να φύγουν από το νησί Facebook Twitter
Απέναντί από τους μετανάστες βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το πλήθος.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί

«Η κρίση βρίσκεται στο απόγειό της. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό, ενώ η ίδια δημιούργησε το πρόβλημα. Για τέσσερις μέρες 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο υπό άθλιες συνθήκες και χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Αυτό δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Πρροδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος από την Πέμπτη βρίσκεται στη Μυτιλήνη, ως επικεφαλής υψηλόβαθμου κλιμακίου του κόμματος.

«Άμεσα οι 13.000 πρέπει να τραφούν και να στεγαστούν. Αυτό βοηθά και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού, καθώς η Λέσβος πρέπει να επιστρέψει σε μια στοιχειώδη κανονικότητα» τόνισε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς τόνισε ότι ύστερα από 4 ημέρες η κυβέρνηση εδέησε να βρει κάποια λύση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κλειστοί παρέμειναν σήμερα Παρασκευή και οι υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης για το κοινό έως το τέλος του ωραρίου.

Λέσβος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο μπλόκο της Αστυνομίας - Ζητούν να φύγουν από το νησί Facebook Twitter
«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους» φωνάζουν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα.

Με πληροφορίες από το stonisi.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM