Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Χανιά στην περιοχή του Μουστάκου και της Σκλαβοπούλας στο δήμο Κανδάνου - Σελίνου.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επί τόπου επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 54 οχήματα, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του δήμου και εθελοντές πυροσβέστες.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ενισχύθηκαν το πρωί στη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή. O καιρός εξακολουθεί να μην είναι σύμμαχος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες δόθηκε εντολή για την εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, Δημοσθένη Μπουντουράκη. Σύμφωνα δε με το cretalive.gr, τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ψηλά στο Μούστακο στο σημείο όπου βρίσκονται τα ραντάρ, απείλησε γύρω στις 05.00 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει προκαλέσει ζημιές σε οικίες στον οικισμό Παπαδιανά και Μανατιανά.

 

 

 

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 

zarpanews
zarpanews

 

zarpanews
zarpanews