Απεργία την Πρωτομαγιά

Πόρος: Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών ύποπτο pool party - Απ' όπου ξεκίνησε η διασπορά του κορωνοϊού

Πόρος: Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών ύποπτο pool party - Απ' όπου ξεκίνησε η διασπορά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στον Πόρο, μετά τα 13 κρούσματα κορωνοϊού - EUROKINISSI
0

Έκτακτα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα στον Πόρο, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ειδικοί φαίνεται να εξετάζουν την πιθανότητα τα 13 κρούσματα να προέκυψαν μετά από pool party με την ονομασία «corona», με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων.

Σύμφωνα με κατοίκους, το πιθανότερο είναι κάποια νεαρά άτομα, προφανώς λόγω συνωστισμού στο πάρτι, κόλλησαν τον ιό και στη συνέχεια, αγνοώντας πως είναι φορείς, τον μετέφεραν πιθανόν σε μέλη των οικογενειών τους.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επεξεργάζονται όλες τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους στην προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ σε επίδοξους φορείς.

Τα μέτρα σε ισχύ

Περιοριστικά μέτρα ισχύουν στον Πόρο για 10 ημέρες από σήμερα στις 06.00 έως και τις 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μεταβαίνουν και εγκαθίστανται σήμερα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ