Αλεξανδρούπολη: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο

Αλεξανδρούπολη: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο Facebook Twitter
Αλεξανδρούπολη: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο
0

Συναγερμός σήμανε στην Αλεξανδρούπολη, καθώς νεαρή που είχε παραβρεθεί ως καλεσμένη σε γάμο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η νεαρή, που δεν μένει την Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε το Σάββατο σε γάμο φιλικού της ζευγαριού στην πόλη.

Σύμφωνα με το evros-news.gr μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, η νεαρή αισθάνθηκε αδιαθεσία και δεν πήγε στην δεξίωση.

Ωστόσο, την Κυριακή μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα το ίδιο απόγευμα βγήκαν θετικά, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Η νεαρή αμέσως ενημέρωσε κάποιους φίλους της και περισσότερα από 20 άτομα χθες και σήμερα πήγαν επίσης στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα.

Παράλληλα ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή στον γάμο.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το evros-news.gr αναφέρουν ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου έγινε απολύμανση της εκκλησίας, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του.

Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση όπου εντοπίζεται κρούσμα σε γάμο καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί θετικοί ασθενείς σε γάμο στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται δε, ότι από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση την Παρασκευή εξαιτίας της ανοδικής πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, αλλάζει καθώς οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο δε, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Συγκεκριμένα από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Με πληροφορίες από το evros-news.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ