Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε γάμους- Στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε γάμους- Στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες Facebook Twitter
Κρούσματα σε γάμους σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
0

Τέσσερα κρούσματα σε γάμο στις Σέρρες και 16 σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊόυ.

Ήδη με έκτακτη τηλεοπτική του εμφάνιση ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, που απαιτούν πλέον την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών. 

Σε ό,τι αφορά στους γάμους, πλέον ορίζεται ως ανώτερο όριο καλεσμένων τα 100 άτομα. Ανάλογος αριθμός επιτρέπεται και σε βαπτίσεις και κηδείες.

16 κρούσματα σε γάμο στη Θεσσαλονίκη 

Την ίδια ώρα εξιτήριο πήραν ο γαμπρός και οι καλεσμένοι που νοσηλεύτηκαν χτες, Πέμπτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου μετά από εμφάνιση κρουσμάτων του κορωνοϊού σε γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Θετικός βρέθηκε και ο πατέρας του γαμπρού ενώ συνολικά 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής. Στο γάμο ήταν 150 καλεσμένοι.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον, που επικαλείται ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπήρχε μόνο ένα άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό πριν από ενάμισι περίπου μήνα.

Περίπου 100 άτομα έχουν ήδη δώσει δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο γαμπρός από την Θεσσαλονίκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως την «Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα».

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέχεια πήγαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν 'είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου'. Εκεί λίγο φοβήθηκα.» πρόσθεσε.

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα, ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;»

Κρούσματα και σε γάμο στις Σέρρες

Ανάλογο σκηνικό και σε γάμο στις Σέρρες όπου τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από γαμήλιο γλέντι την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα άτομα είχαν παρευρεθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο σε γάμο σε χωριό της Ηρακλείας και στο γαμήλιο γλέντι στο Σιδηρόκαστρο.

Ο 30χρονος ασθενής, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την περιοχή των Σερρών, από όπου αναχώρησε την Τετάρτη.

Δύο συγγενείς του, που παρέστησαν στην τελετή και το γλέντι, βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για κορωνοϊό αφού παρουσίασαν συμπτώματα τη Δευτέρα, ενώ είχαν επίσης επιστρέψει στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, ενημερώθηκε ο 30χρονος και οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στις Σέρρες, έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, ήταν ασυμπτωματικός και παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό. Πλέον, έχει κινηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 30χρονου.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/ ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM