Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από την Δευτέρα σε γάμους, βαφτίσεις και μπαρ

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από την Δευτέρα σε γάμους, βαφτίσεις και μπαρ Facebook Twitter
EPA
0

Από αύριο, Δευτέρα, τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση την Παρασκευή εξαιτίας της ανοδικής πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 3 Αυγούστου η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, αλλάζει καθώς οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.

Μάλιστα, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Συγκεκριμένα από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Τέλος για το καλοκαίρι τα πανηγύρια


Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε σε ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις στις αρχές του καλοκαιριού έφερε την απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο η απαγόρευση πήρε παράταση και όπως ανακοίνωσε ο κ .Χαρδαλιάς παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.

Η μη τήρηση των κανόνων σε έναν γάμο είναι πιο επικίνδυνη από τη μη τήρηση των κανόνων σε ένα μπαρ, δήλωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Πιο επικίνδυνη η μη τήρηση κανόνων σε γάμο, παρά σε μπαρ»

Στις κοινωνικές εκδηλώσεις, οι άνθρωποι έρχονται περισσότερο σε επαφή μεταξύ τους, εξήγησε ο κ. Σαπουνάς. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από δύο γάμους που έγιναν το προηγούμενο σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Μόνο το Σάββατο ανακοινώθηκαν 10 νέες μολύνσεις που σχετίζονται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM