Έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία την εποχή της καραντίνας- Διαδικτυακά, από το υπ. Προστασίας Πολίτη

Έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία την εποχή της καραντίνας- Διαδικτυακά, από το υπ. Προστασίας Πολίτη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιστημονική έρευνα, για τη «χαρτογράφηση» της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού διεξάγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η έρευνα διεξάγεται στο διαδίκτυο, από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου, με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από 16 ετών και άνω, που διαμένουν στην Ελλάδα, ενώ στόχος είναι να εντοπιστεί μέσω της έρευνας η έκταση και οι μορφές που έχει λάβει το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας συνεργάζονται ερευνήτριες του βρετανικού Πανεπιστημίου Huddersfield και ειδικότερα η καθηγήτρια Μαρία Ιωάννου (εκπρόσωπος του Research Centre Secure Societies Institute) και η δρ. Κάλλη Τζάνη-Πεπελάση, καθώς και το Εργαστήριο του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη και Διαμεσολάβηση», διευθύντρια του οποίου είναι η καθηγήτρια Βασιλική Αρτινοπούλου.

Ο σύνδεσμος της έρευνας ΕΔΩ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM