Θάνατος 16χρονης στα Τρίκαλα: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός με τον οποίο συναντήθηκε τα ξημερώματα

Θάνατος 16χρονης στα Τρίκαλα: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός με τον οποίο συναντήθηκε τα ξημερώματα Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις για τον θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα που βρέθηκε νεκρή στον λόφο του Προφήτη Ηλία, το πρωί της Τετάρτης έξω από εκκλησία. 

Εν αναμονή της σημερινής νεκροψίας - νεκροτομής, η εξαδέλφη της ανήλικης με την οποία ήταν μαζί, έως τις δύο τα ξημερώματα, μίλησε για το ραντεβού και τη συνάντησή της 16χρονης με κάποιον άνδρα που είχε έρθει από την Αθήνα. 

«Ήμασταν σπίτι μου και καθόμασταν, και μου λέει να πάμε λίγο μαζί μέχρι την κεντρική πλατεία. Τη ρώτησα τι θα κάνει μετά και μου είπε ότι θα βγει με ένα παιδί. Την ρώτησα ποιο παιδί και μου είπε "δεν τον ξέρω" και ότι είναι από Αθήνα. Πήρε τηλέφωνο αυτό το παιδί από την Αθήνα και του λέει "εγώ είμαι εδώ, εσύ που είσαι;", "εγώ ξεκινάω και έρχομαι". Με το που έρχεται αυτός, η Μαρία μου είπε να φύγω, δεν τον είδα καθόλου. Έφυγα και δεν ξέρω τι έγινε μετά. Από όσο ξέρω πρώτη φορά τον είδε προχθές», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Κατέθεσε ο 26χρονος άνδρας

Σε επικοινωνία της LiFO.gr με το δικηγορικό γραφείο του Δημήτριου Σαμαρτζή που εκπροσωπεί την οικογένεια, συνεργάτης του συνήγορου επιβεβαίωσε ότι ένας αστυνομικός παραδέχεται πως συναντήθηκε με την 16χρονη, αλλά ξεκαθαρίζει ότι μετά την συνάντηση γύρισε την κοπέλα πίσω. 

Ο 26χρονος άνδρας κατέθεσε πως όταν αποχώρησε από το σημείο της συνάντησης, η 16χρονη ήταν καλά και δεν έδειχνε κανένα σημάδι ανησυχίας. Όπως είπε, τον θάνατό της τον πληροφορήθηκε την επόμενη ημέρα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  

Θάνατος 16χρονης στα Τρίκαλα: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός με τον οποίο συναντήθηκε τα ξημερώματα Facebook Twitter

Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε χθες από το ιατροδικαστικό κλιμάκιο της Λάρισας, φαίνεται να «έδειξε» πτώση της 16χρονης αλλά η νεκροψία αναμένεται να δώσει τις τελικές απαντήσεις στην φύση και την προέλευση των χτυπημάτων που έφερε η σορός στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα.

Η αδελφή της 16χρονης κατέθεσε ότι, το βράδυ της Τρίτης, η έφηβη είχε ραντεβού με τον 26χρονο στην πλατεία των Τρικάλων. Όπως λέει, στα βίντεο που της έδειξαν οι αστυνομικοί είδε την αδελφή της να βγαίνει από το αυτοκίνητο του και να κατευθύνεται μόνη προς τον λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Ο συνήγορος της οικογένειας  Δημήτρης Σαμαρτζής δήλωσε: «Η οικογένεια σεβόμενη τους πάντες, δεν επιθυμεί να στιγματίσει κανένα πρόσωπο, παραθέτει και θέτει στη διάθεση των αρχών απλά τα δεδομένα, το αποδεικτικό υλικο και τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της και ζητά μετ' επιτάσεως να εξεταστούν ενδελεχώς, δίχως χρονοτριβή και με τις δέουσες ενέργειες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση σε βάθος και να αναφανεί η αλήθεια».

«Έχουμε ζητήσει από τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο να διενεργήσει έρευνα και για σωματικά υγρά ώστε να διακριβωθεί αν υπήρξε σωματική επαφή. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Είναι παρακινδυνευμένο να στοχοποιήσουμε κάποιον άνθρωπο, όμως και από την άλλη πλευρά οι έρευνες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ