Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ: Διπλασιάστηκαν τα νοσηλευόμενα κρούσματα κορωνοϊού- Δύσκολα τα πράγματα αν γίνουμε Σερβία

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ: Διπλασιάστηκαν τα νοσηλευόμενα κρούσματα κορωνοϊού- Δύσκολα τα πράγματα αν γίνουμε Σερβία Facebook Twitter
0

Για διπλασιασμό των νοσηλευόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυνατότητα αντιμετώπισης της κατάστασης «αν γίνουμε Σερβία».

«Από 30 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου τα κρούσματα νοσηλεύονται από 41 έγιναν 83. Ο διπλασιασμός νοσηλευομένων κρουσμάτων λέει πολλά», τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Open. «Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν σε κλειστούς χώρους. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε σούπερ μάρκετ ή άλλους κλειστούς χώρους και να μην φορούν μάσκα οι υπάλληλοι και αυτοί που πηγαίνουν εκεί», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιά. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα «όταν τη μία λέμε "βγάζουμε τις μάσκες" και μετά λέμε "τις ξαναβάζουμε"».

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεν πρέπει να φτάσουμε σε αυτά που γίνονται στη Σερβία ή στην Αμερική, υπογράμμισε η κ. Παγώνη και συμπλήρωσε ότι αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι «τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση, που είναι το πιο σημαντικό».

Παράλληλα, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των κρουσμάτων κορωνοϊού από τα νοσοκομεία σε περίπτωση έξαρσης. «Αν φτάσουμε σε ένα στάδιο Σερβίας, πώς θα αντιμετωπιστούν (τα κρούσματα) στα νοσοκομεία μας; Έχουμε όντως αυξήσεις κλινών ΜΕΘ, έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά πρέπει να αυξηθούν περισσότερο. Πρέπει να γίνει προσπάθεια αύξησης προσωπικού», δήλωσε και προειδοποίησε:

«Μην νομίζετε ότι αν φτάσουμε σε επίπεδο Σερβίας ή άλλων χωρών ότι θα τα αντιμετωπίσουμε στα νοσοκομεία. Για σκεφτείτε να έρχονται σωρηδόν οι άρρωστοι και οι κάψουλες από το Αιγαίο και το Ιόνιο, τι έχει να γίνει. Είναι δύσκολα τα πράγματα».

Τέλος, η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα και σημείωσε ότι είναι σωστό μέτρο η απόφαση να φέρουν πιστοποιητικό για αρνητικό δείγμα οι επισκέπτες. Όμως σημείωσε: «Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά εκεί κατά πόσο αυτά τα πιστοποιητικά είναι 100% έγκυρα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM