Εισαγόμενα είναι 11 από τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, το ένα από τα οποία αφορά ηλικιωμένο ομογενή που έφτασε στην Κάρπαθο από τις ΗΠΑ.

 

Με τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, το σύνολο των μολύνσεων στη χώρα μας ανέρχονται σε 3.432. Από τα νέα κρούσματα, τα τέσσερα είναι εισαγόμενα από το τελωνείο του Προμαχώνα, δύο από την Αλβανία, τέσσερα από πτήσεις και ένα από την Κάρπαθο. Επίσης, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στη Ροδόπη, δύο στην Καστοριά, ένα στην Αττική και οχτώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

 

Σε ό,τι αφορά το κρούσμα που εντοπίστηκε στην Κάρπαθο, πρόκειται για 72χρονο ομογενή, ο οποίος πρόσφατα έφτασε από την Αμερική και συγκεκριμένα από το Τέξας. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, μέσα σε κάψουλα αρνητικής πίεσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

 

Από τα συνολικά 3.432 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί έως τώρα στην Ελλάδα, το 55% αφορά άνδρες. Οι 777 περιπτώσεις- ποσοστό 22,6%- θεωρούνται σχετιζόμενες με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ οι 1.906 μολύνσεις (55,5%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Στο μεταξύ, 9 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες 24 ώρες (έως τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης) δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος στην Ελλάδα, ενώ οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε 192.