Τουρισμός για όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι και πώς θα κάνετε αίτηση

Τουρισμός για όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι και πώς θα κάνετε αίτηση Facebook Twitter
0

Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους».

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ στις εξής ημερομηνίες:

• Δευτέρα, 29 Ιουνίου και Τρίτη, 30 Ιουνίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 0 - 1 - 2

• Τετάρτη, 1η Ιουλίου – ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 - 4 - 5

• Πέμπτη, 2 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 6 - 7

• Παρασκευή, 3 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 8 - 9

Τα καταλύματα


Πελοπόννησος: 126

Στερεά Ελλάδα: 229

Αττική: 66

Βόρειο Αιγαίο: 119

Δυτική Ελλάδα: 54

Δυτική Μακεδονία: 21

Δωδεκάνησα: 78

Ήπειρος: 141

Θεσσαλία: 175

Ιόνιο: 190

Κεντρική Μακεδονία: 291

Κρήτη: 161

Κυκλάδες: 138

Οι δικαιούχοι

 

Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

 

Ειδικότερα:


α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία.

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί «Δικαιούχων» ή «Ωφελουμένων» ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση, όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση του άρθρου 6.

Ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση όπως θα ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι ωφελούμενοι του προγράμματος Τουρισμός για όλους έτους 2020:

- οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020-2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι


- οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Τα κριτήρια και πώς να υποβάλετε αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστούν οι κωδικοί taxisnet του δικαιούχου, το ΑΜΚΑ του και τα ΑΜΚΑ των ωφελουμένων μελών του αν πρόκειται να συμπεριληφθούν στην αίτηση.

Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο, 33.000 για τρίτεκνες οικογένειες και 38.000 για πολύτεκνες οικογένειες.

Από την κλήρωση προκύπτουν οι δικαιούχοι που θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e-voucher), το οποίο ενσωματώνει μια οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους.

Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Επιδοτούνται κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ