Συμβολική παρέμβαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής: «Δεν Είναι Αθώοι»

Συμβολική παρέμβαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής: «Δεν Είναι Αθώοι» Facebook Twitter
Συμβολική κίνηση στην δίκη της «Χρυσής Αυγής»: «Δεν Είναι Αθώοι» (Eurokinissi)
0

Με λευκά χαρτιά στα χέρια που έγραφαν «Δεν είναι Αθώοι- Οι Ναζί στη Φυλακή» και μία σβάστικα σβησμένη μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων έδωσαν το «παρών» στην επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε εκ νέου σήμερα, η 430ή ημέρα για την πολύκροτη δίκη από τον Απρίλιο του 2015, στο Εφετείο Αθηνών μετά τη διακοπή της λόγω των έκτακτων μέτρων του κορωνοϊού.

Έξω από το Εφετείο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ με την είσοδο στην αίθουσα τα μέλη της καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι» προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση όταν σηκώθηκαν όρθιοι με τα λευκά χαρτιά στα χέρια.

Η κίνηση αυτή ήταν μία απάντηση στην απαλλακτικής πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία στις 18 Δεκεμβρίου, πρότεινε την απαλλαγή του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Συμβολική παρέμβαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής: «Δεν Είναι Αθώοι» Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι το σκεπτικό ήταν ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα».

Σύμφωνα με την πρόταση, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση με την έννοια του άρθρου 187 ΠΚ, αλλά πολιτικό κόμμα, ορισμένοι φίλοι, ή έστω μέλη, του οποίου παρεκτράπηκαν, εν αγνοία, περίπου, της ηγεσίας.

Εξ ου και η απαλλακτική πρότασή της εισαγγελέα. «Διότι στη χώρα μας», κατέληξε η εισαγγελέας τστην τοποθ΄τησή της τότε, «η ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός είναι ποινικά αδιάφορη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ