Πώς βρήκαν την 10χρονη Μαρκέλλα: «Μου είπε να μην πάρω το 100»- Ο άνδρας που την αναγνώρισε μιλά στον φακό

Πώς βρήκαν την 10χρονη Μαρκέλλα: «Μου είπε να μην πάρω το 100»- Ο άνδρας που την αναγνώρισε μιλά στον φακό Facebook Twitter
0

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση της 10χρονης Μαρκέλλας που παρέμενε άφαντη για περισσότερες από 45 ώρες στην Θεσσαλονίκη. 

Τα ίχνη της ανήλικης εξαφανίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς επέστρεφε από το σχολείο και τελικά βρέθηκε ζωντανή το πρωί του Σαββάτου, μπροστά σε ένα πρατήριο καυσίμων στην συμπρωτεύουσα. 

Ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που βρήκε την 10χρονη Μαρκέλλα μίλησε στα τοπικά μέσα για το πώς αναγνώρισε το κορίτσι και τα πρώτα λόγια που του είπε. Ήταν κουρασμένη και κρατούσε ακόμα τη σχολική της τσάντα, καθώς περιπλανιόταν στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.


«Έτρωγα το πρωινό μου και το κοριτσάκι αυτό με τη σχολική τσάντα, ερχόταν από το βάθος από το Μέγαρο Μουσικής. Παρέπαιε. Έδειχνε κουρασμένο κάπως. Έτσι όπως την είδα με τη σχολική τσάντα, τη σταμάτησα και της είπα «δεν έχει σχολείο σήμερα, πού πας;» Μου απαντά ότι ήθελε να πάει σπίτι. Την ρώτησα που μένει και μου είπε. Εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Amber Alert. Την ρώτησα πώς τη λένε, μου είπε Μαρκέλλα και επειδή το Μαρκέλλα μου είχε αποτυπωθεί, την σταμάτησα. Περνούσε μια φίλη μου και της είπα να της να κάνει παρέα μέχρι να καλέσω το 100. Το κοριτσάκι σε πρώτη φάση μου είπε να μην παίρνετε το 100. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν ξέρω. Ας το βρει η αστυνομία».

 

Σύμφωνα με μια δεύτερη μάρτυρα, την Κατερίνα Σεραφημίδου, την οποία κάλεσε ο κ. Οικονόμου για να προσέχει το παιδί έως ότου επικοινωνήσει με την αστυνομία, δήλωσε πως η ανήλικη «ήταν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και ήταν σαν χαμένη» και πως το παιδί τής είπε πως την είχαν πειράξει και της είχαν βάλει χειροπέδες. 

«Ζητούσε συνέχεια τη μαμά του. Μόλις την ηρέμησα τη ρώτησα που ήταν και μου είπε ότι η γυναίκα που την πήρε, η οποία της ήταν άγνωστη, ήταν και η ίδια που την άφησε πιο κάτω και της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανέναν. Λέω "σε πείραξε;", λέει "ναι. Μου είχε βάλει και χειροπέδες" και μου έδειξε τα χέρια της με τα σημάδια. Της λέω ότι την ψάχνουμε μέρες και μου λέει "όχι, σήμερα το πρωί χάθηκα". Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί δεν έχει καλή επικοινωνία και είχε και έναν πόνο κάτω στα πλευρά», ανέφερε στο thestival.gr η κ. Σεραφημίδου.

 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ήταν περίπου 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η 10χρονη Μαρκέλλα έφυγε από το 101ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης με προορισμό το σπίτι της που απέχει 200 μέτρα από το σχολείο.

Η Μαρκέλλα ήταν με έναν συμμαθητή της και, όπως κατέθεσε το αγόρι στους αστυνομικούς, τη στιγμή που αποχαιρετούσε την Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβά από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα αλλά μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε, όπως είπε, μήπως γίνει αντιληπτός από την γυναίκα.

Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο και ότι «ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της». Προσδιόρισε την ηλικία της περίπου στα τριάντα. 

Η 10χρονο παρελήφθη από αξιωματικούς που την μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι έχει πει στην ΕΛ.ΑΣ για την μιάμιση ημέρα που έμεινε μακριά από το σπίτι της. 

Με πληροφορίες από thestival

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM