Επίθεση με βιτριόλι: Προσαγωγή ύποπτης γυναίκας για την επίθεση με οξύ στην Καλλιθέα

Επίθεση με βιτριόλι: Προσαγωγή ύποπτης γυναίκας για την επίθεση με οξύ στην Καλλιθέα Facebook Twitter
0

Στην προσαγωγή μίας γυναίκας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα, προχώρησε η αστυνομία. 

Αν και οι καταθέσεις του θύματος δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους αστυνομικούς, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που ερευνούσε την υπόθεση κατάφερε να φτάσει στα ίχνη της φερόμενης ως ύποπτης μετά από εβδομάδες ερευνών, χάρη στις σαρώσεις κινητών τηλεφώνων και στην ενδελεχή εξέταση των βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μία 35χρονη από το Παγκράτι που για την ώρα καταθέτει στην ΓΑΔΑ. Το στοιχείο που φέρεται να την έβαλε στο μικροσκόπιο της αστυνομίας είναι μία τηλεκάρτα που χρησιμοποιήθηκε για κλήση στην εταιρεία ραδιοταξί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν μία περούκα και μία τηλεκάρτα που οι αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. 

Προς το παρόν η προσαγωγή δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη καθώς για τον σχηματισμό δικογραφίας απαιτούνται ατράνταχτα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ωρών είναι και η προσαγωγή δεύτερου ατόμου που επίσης θεωρείται ύποπτο. 

Το χρονικό

Η επίθεση είχε σημειωθεί το πρωί της Τετάρτης, 20 Μαΐου, στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη. Στις 9 πρωί, και ενώ πήγαινε στην δουλειά της, δέχθηκε οξύ στο πρόσωπο από την άγνωστη. Ενώ η δράστις τράπηκε σε φυγή, η νέα γυναίκα αναζήτησε βοήθεια στο κοντινότερο φαρμακείο και διακομίσθηκε αρχικά στο Metropolitan.

Έκτοτε έχει υποβληθεί σε πολλαπλά χειρουργεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Στις 26 Μαΐου, οι έρευνες οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο επί της οδού Ακαδημίας, καθώς η δράστις φέρεται να πλησίασε το καρτοτηλέφωνο εκεί, μεταξύ 21:40 και 23:20, καλώντας με τηλεκάρτα στην εταιρεία ραδιοταξί για να κλείσει το ραντεβού με προορισμό την λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

«Η μαυροφορεμένη γυναίκα» είχε επιχειρήσει να επιτεθεί στην 34χρονη δύο φορές τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης. Συγκεκριμένα, φέρεται να παρακολουθούσε το θύμα της για τρεις ημέρες πριν τελικά της επιτεθεί, φορώντας ακριβώς τα ίδια ρούχα, μάσκα και γάντια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM