Παπαθανάσης: Έως τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Παπαθανάσης: Έως τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ότι οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν πολύ σύντομα.

Για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα φτάσει στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες, προειδοποιούν με μη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην τιμή καταναλωτή, διαφωνώντας τόσο με τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου όσο και με τον περιορισμό της εφαρμογής του στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά και όχι στο σύνολο της εστίασης.

Σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς, έκανε λόγο για «ντροπιαστική» μείωση μόνο για πέντε μήνες του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης, δήλωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του, το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.

Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα. Τέλος, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η υγεία προηγείται της οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM