Πλακιωτάκης: Η απελευθέρωση μετακινήσεων δεν αφορά Εύβοια, Λευκάδα, Σαλαμίνα

Πλακιωτάκης: Η απελευθέρωση μετακινήσεων δεν αφορά Εύβοια, Λευκάδα, Σαλαμίνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην απελευθέρωση μετακίνησης στα νησιά αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, προαναγγέλλοντας νέες ανακοινώσεις, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υπενθύμισε ότι από την Δευτέρα 18 Μαΐου αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως Σαλαμίνα, Εύβοια και Λευκάδα εμπίπτουν στην κατηγορία των νησιών (πλην της Κρήτης), ως εκ τούτου, ισχύει μέχρι νεωτέρας η απαγόρευση για θαλάσσια πρόσβαση. Υπενθυμίζεται πως στα εν λόγω νησιά μπορεί να φτάσει κανείς και οδικώς.

Ο κ. Πλακιωτάκης επανέλαβε πως αυτή τη στιγμή επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά και μεταξύ αυτών μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν, υπενθυμίζοντας πως, για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου σε κάποιο νησί, δεν μπορεί να πάει ακόμα στην επιχείρηση του καθώς τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά.

Αναφερόμενος στα ταξίδια με πλοία, ο υπουργός σημείωσε πως ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50% - κάτι που αναμένεται να αλλάξει, όπως είπε, στη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ ως προς τη χρήση μάσκας, ξεκαθάρισε πως θα είναι υποχρεωτική τόσο για προσωπικό όσο και για επιβάτες, σε όλους τους χώρους των πλοίων, ακόμα και στο κατάστρωμα. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ