Αποστεωμένα βρέθηκαν δύο μουλάρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Η καταγγελία ορειβάτη

Αποστεωμένα βρέθηκαν δύο μουλάρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Η καταγγελία ορειβάτη Facebook Twitter
0

Την εγκατάλειψη δύο μουλαριών στο φαράγγι της Σαμαριάς κατήγγειλε ορειβάτης στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των Ζώων».

Όπως αναφέρει το εξειδικευμένο για ζώα σάιτ zoon.gr, τα δύο λευκά μουλάρια βρέθηκαν αποστεωμένα να περιφέρονται εγκλωβισμένα στη θέση «Πόρτες», ένα πολύ στενό σημείο στην έξοδο του φαραγγιού. 

«Μέσα στο φαράγγι παραμένουν εγκλωβισμένα δύο μουλάρια εκτεθειμένα όλο το χειμώνα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής. Το ένα ζώο είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση, όπως διαπιστώσαμε από τις φωτογραφίες που λάβαμε πριν δύο μέρες, φωτογραφίες που προκαλούν μόνο θλίψη. Ενημερωθήκαμε δε, ότι είναι μεγάλης ηλικίας και δυσκολεύεται να διεκδικήσει την τροφή του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Αποστεωμένα βρέθηκαν δύο μουλάρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Η καταγγελία ορειβάτη Facebook Twitter

O σύλλογός ενημέρωσε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των ζώων και τη μεταφορά τους σε ασφαλές καταφύγιο. Επιπλέον ζήτησε την εξέτασή τους από κτηνίατρο όπως ορίζει η νομοθεσία, καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο συνιστά παθητική κακοποίηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

 

«Αρμόδιος φορέας για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων και από ότι γνωρίζαμε, κάθε χειμώνα που ο Δρυμός παραμένει κλειστός, μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.

Για ποιο λόγο τα δύο ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο του φαραγγιού σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες»;


Τόσα χρόνια προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες τουρίστες που έχουν ανάγκη και φέτος παρέμειναν ξεχασμένα στο έλεος του καιρού.

O σύλλογός μας έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό κο Ρουτζάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.


Επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και απειλείται σοβαρά η ζωή των ζώων, αιτηθήκαμε τις νόμιμες ενέργειές για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο,την εξέτασή τους από κτηνίατρο αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελεί παθητική κακοποίηση πόσο δε μάλλον όταν απειλείται η ζωή τους»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM