Παιδεραστής Ρεθύμνου: «Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή» - Στις επόμενες ημέρες η απόφαση

Παιδεραστής Ρεθύμνου: «Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή» - Στις επόμενες ημέρες η απόφαση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθη ο πρώην προπονητής μπάσκετ, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται σε εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του από το κατάστημα κράτησης των Γρεβενών.

Η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε σήμερα, διέταξε την μεταγωγή του στα Γρεβενά, όπου, μέσα στις επόμενες μέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την υφ' όρον απόλυσή του ή θα την ανακαλέσει. Σε περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο αποφανθεί υπέρ της ανάκλησης ο 56χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές.

Ο 56χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών - αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης, αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, εκτίοντας 8,5 χρόνια της ποινής του (κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων με τα μεροκάματα εντός των φυλακών).

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος, παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ενώπιον της αντιεισαγγελέως πρωτοδικών που οδηγήθηκε σήμερα φέρεται να ανέφερε πως δήλωσε αρχικά ως διεύθυνση κατοικίας την επαγγελματική στέγη του αδελφού του στην Καλαμαριά, αναζητώντας και εντοπίζοντας στη συνέχεια κατάλληλη στέγη για μόνιμη εγκατάσταση εκτός του συγκεκριμένου δήμου, εξέλιξη για την οποία διατείνεται ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, ο 56χρονος κρατούμενος θα μεταχθεί τα προσεχή 24ωρα στα Γρεβενά ενόψει της διαδικασίας στο εκεί Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του, αξιολογώντας και τα νέα δεδομένα.

«Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή»

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο ίδιος είπε: «Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο . Για ότι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν στην εισαγγελία Αθηνών. Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται ότι στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης. Στο όνομα του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM