Στις παραλίες τα περιπολικά- Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το σαββατοκύριακο

Στις παραλίες τα περιπολικά- Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Επιχειρησιακό πλάνο για τις παραλίες έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. για αυτό το σαββατοκύριακο, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των οδηγιών για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο καλός καιρός αναμένεται να στείλει αρκετούς στις παραλίες αυτό το σαββατοκύριακο, το πρώτο μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Για αυτό τον λόγο, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής θα αναπτυχθούν περιπολικά που- με τα γνωστά πλέον ηχητικά μηνύματα- θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, αυστηρή θα είναι η επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς που κατευθύνονται προς το παραλιακό μέτωπο, για τη χρήση μάσκας. Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους που αυτό είναι υποχρεωτικό- μεταξύ των οποίων τα ΜΜΜ- προβλέπεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Την Πέμπτη επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, τα περισσότερα στην Αττική (12). Σε ό,τι αφορά στον καιρό, το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ανεβαίνει- το Σάββατο αναμένεται να φτάσει τους 27 βαθμούς- αν και από τη Δευτέρα αναμένεται «θερμή εισβολή» και θερμοκρασίες που θα θυμίζουν καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, οι παραλίες άρχισαν να προετοιμάζονται για το καλοκαίρι του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα τοποθετήθηκαν ομπρέλες σε απόσταση, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου έγιναν όλες οι προετοιμασίες για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ