ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός: Κρύβεται από το αυτόφωρο ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι

Κορωνοϊός: Κρύβεται από το αυτόφωρο ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
25

Άφαντος παραμένει ο ιερέας από το Κουκάκι που κατηγορείται ότι, το πρωί της Κυριακής, κοινωνούσε πιστούς της περιοχής, αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία κορωνοϊού.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας ότι η συμπεριφορά του ιερέα δεν συνιστά πράξη αγάπης. Χθες το μεσημέρι, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, στις ο οποίες διακρίνεται ένας ιερέας να κοινωνεί πιστούς έξω από την πλαϊνή πόρτα του ιερού Ναού Αγίου Νκολάου στο Κουκάκι. 

Τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση τόσο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ξεκίνησε έρευνες, όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που λίγο αργότερα ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης την παρέμβαση εισαγγελέα. Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να τον αναζητεί, με τους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει, ούτως ο ίδιος έχει εμφανιστεί, ως οφείλει, στις αρχές. «Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Εκτιμάται πως χθες, Κυριακή των Βαϊων, περίπου 15 πιστοί προσήλθαν έξω από την εκκλησία για να λάβουν Θεία Κοινωνία. Μεταξύ αυτών ήταν και τουλάχιστον ένα παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική του ιερέα που φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η θεία κοινωνία είναι «καθ' όλα νόμιμη». 

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και σε εκκλησία της Κέρκυρας και για το ζήτημα έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Ελλάδα
25

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η Θεία Κοινωνία, πλην των ...ετοιμοθάνατων και των ανήμπορων στην κίνηση, είθισται να λαμβάνεται στην Εκκλησία ...ένα το κρατούμενο.Όταν απαγορεύεις την συγκέντρωση του κόσμου στην Εκκλησία, στις λειτουργίες κ.λπ., το κάνεις ΚΑΙ για να αποφύγεις την θεία κοινωνία, χωρίς να "θίξεις" την θεία κοινωνία συγκεκριμένα, για ευνόητους λόγους (θρησκευτικής ευθιξίας ορισμένων). Σίγουρα ΔΕΝ το κάνεις για να στείλεις παπάδες να κοινωνούν απ' τις πίσω θύρες και απ' τις ταράτσες, φαινομενικά, υγιή κόσμο και παιδάκια. Αυτός που κάνει πως δεν καταλαβαίνει αυτό το απλό πράγμα, όπως είπα και στον έτερο αδερφό ιστότοπο έχει θέμα Ορθού Λογισμού._____Στο ερώτημα τι θα απαντούσε αν πήγαινε στον ίδιο ένας ιερέας και του έλεγε ότι έχει αίτημα να κοινωνήσει κάποιον είπε: «Θα τον καλούσα να εφαρμόσει τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου».«Θα γίνει η Θεία Λειτουργία και θα κοινωνήσει ο ιερέας και ο διάκονος αλλά νομίζω ότι ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει. Αν είναι κάποιος βαριά άρρωστος και είναι προς θάνατον να κοινωνήσει». (Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου)https://www.voria.gr/article/miitropolitis-ierotheos-allo-i-thia-kinonia-allo-i-sinathrisis_____Καλή Ανάσταση και ραντεβού στα μπαλκόνια
Μάλιστα. Δηλαδή στον ετοιμοθάνατο ο Ορθός Λογισμός, πάει περίπατο. Γιατί; Α, ναι. Τελευταία επιθυμία, "ευαισθησία" κλπ.Στον πιστό νοσηλευτή-γιατρό που νοιώθει υπαρξιακή ανάγκη να κοινωνήσει μετά του Θεού (έχοντας προφανώς προηγούμενη προσωπική εμπειρία του πνευματικού γεγονότος) για να τα βγάλει πέρα σε ένα σύμπαν παράλογης καθημερινότητας ο Ορθός Λογισμός πάει περίπατο;Ο Κος τσιόρδας επιτρέπεται να κοινωνεί και να είναι αυτός που είναι, ή παύει να είναι αυτό που είναι; Τί λέει εδώ ο Ορθός Λογισμός;Στον ετοιμοθάνατο ασθενή του κορονοιού που κοινωνεί ο ιερέας, και μετά καταλύει ο Ορθός Λογισμός πάει περίπατο;Προφανώς και δεν είναι θέμα Ορθού Λογισμού. Είναι θέμα Υπαρξιακό.Και, προφανώς και ο ορθός λογισμός, στην περίπτωση των ιερέων που διακονούν 30-40 χρόνια στο λοιμωδών, δεν πολυσυμφέρει.Γενικώς ο Ορθός Λογισμός είναι χρήσιμος, για τα πράγματα που μπορούμε επισκοπούμε.Εγώ αυτό πιστεύω. Βέβαια, πάντοτε υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν άλλα πράγματα πέραν τούτων. Σεβαστό.
Δεν είναι παράνομο να κοινωνά κάποιος αυτοβούλως, νομίζω.Έχει μία πλάκα πάντως η όλη κινητοποίηση αρχών, καλοθελητών με κινητά σε μπαλκόνια και σχολιαστών/αρθρογράφων που μέχρι προχθές γκρίνιαζανε για...αστυνομοκρατίες και τώρα καταπίνουν σχεδόν τον μισό Όργουελ αμάσητο.https://www.romfea.gr/images/article-images/2020/04/romfea/koukaki-ekklisia__2_.jpgκαλή ανάσταση
Κοίτα να δεις κι εσύ agent provocateur... Οι μπάτσοι στο Κουκάκι είναι κακοί μόνο στα μισά. Στα άλλα μισά είναι καλοί.Τι δεν καταλαβαίνεις από την συστηματική σκέψη;ΥΓ Παράνομο δεν είναι για αυτόν που μεταλαμβάνει. Είναι όμως για τον ιερέα που τελεί το μυστήριο, έτσι δεν είναι; Ειλικρινά δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.Και να σου πω κάτι; Εγώ θέλω κι από τον ιερέα ηθικό και να στηρίξει την ενέργειά του. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
Δεν είναι παράνομο να τελείς μυστήρια.Παράνομο είναι να τα τελείς σε ανοικτές εκκλησίες λόγω συνάθροισης. Κάτι που φυσικά και δεν παίζει εδώ.Δες το σχετικό φεκ. Το τελευταίο περί μεγάλης εβδομάδας.Περί της φώτο.18 "μπάτσοι" που κυνηγούν έναν ιδιοκτήτη γιάφκας στα Εξάρχεια είναι καλοί δεν είναι το ίδιο μς 18 μπάτσους που κυνηγούν έναν παπά επειδή κοινώνησε τρείς εκτός του ναού. Αυτό πιστεύω. Και πες με προβοκάτορα.Δεν ξέρω για τα περί φυγής αυτοφόρου από τον ιερέα και εγώ θα προτιμούσα να αναλάβει τις ευθύνη του.Πάντως η ανακοίνωση του δεν είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κάθε άλλο: Και θεολογημένη και έννομη.Δεν τα έχω πάντως τόσο με τους μπάτσους.Τώρα με τον άλλον που έτρεξε να βγάλει το ντοκουμέντο το συνταρακτικού εγκλήματος στην φόρα, σαν να έβγαζε απόπειρα αρπαγής παιδιού ξέρω γώ, να με συγχωρήσεις αλλά λίγο τά χώ. Με τους άλλους που φωνάζουν "λευτεριά στα κελιά" για τον Ρωμανό (όχι τον μελωδό, τον άλλον) και "που είναι ο νόμος" για τον παπά-Γιώργη, τα έχω.
Αύριο τσουρέκια, μεθαύριο αβγά. Κερασμενο ένα merlot από μένα. Έτσι γιατί σε πάω. Άνευ γιατί και διότι.Α, αρχίζει κι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ αύριο. Είπαμε να μη σουβλισουμε αρνί. Όχι να μην έχουμε και Τζεφιρέλι.Καλή Ανάσταση. Γενικώς.
α, ο τζεφιρέλι παραμένει ο αρτιότερος. Bέβαια ο γνησιότερος ίσως να είναι πιθανόν ένας άλλος Ιταλιάνος, ο Παζολίνι, αν και ελαφρώς αντεργκράουντ. Και ο Μελ ο Γκίπσον είπε πέντε όμορφα πράγματα. Αλλά, όπως και να έχει αν δεν ακούσεις το ποίημα "σήμερον κρεμάται επί ξύλου..." live, με τα φώτα να σβήνουν εντελώς, και τον παπά να βγαίνει με τον σταυρό τί να λέμε...Ιδού, πως το άκουσαν Γκάτσος και Τσιαμούλης https://www.youtube.com/watch?v=rHHMAvLQK1YΑμοιβαία τα αισθήματα. Κάποτε ρώτησαν τον Γιανναρά, γιατί πάτε κύριε Γιανναρά στην Εκκλησία; Και απάντησε : Μα, για να δώ επιτέλους εάν ισχύει εκείνο το "..θανάτον θάνατον πατήσας"!Χαίρε
Αν διαβάσεις προσεκτικά την είδηση, η Λειτουργία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στη συνέχεια, εκτός του Ναού ο Ιερέας κοινώνησε 2 πιστούς. Δεν υπήρχε συνάθροιση, δεν μπήκε κανείς στην Εκκλησία, και δεν έγινε κάτι παράνομο. Παρόλα αυτά η αστυνομία αντέδρασε ασυνήθιστα γρήγορα και τον κυνήγησε. Και δημοσιεύτηκαν παντού φωτογραφίες και στοιχεία του. Ούτε βιαστές και δολοφόνοι τέτοια αντιμετώπιση.
Ο ιερέας κοινώνησε τους πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.Να κρεμαστούν όλοι στα πορτοπαράθυρα, να βγουν από τις πίσω θύρες να κοινωνούν κόσμο....Κοίτα να δεις, δεν μου αρέσει η υποτίμηση της νοημοσύνης.Καθόλου.
Τουλάχιστον, πριν από 2.000 χρόνια, όσοι διατράνωναν την πίστη τους αντιβαίνοντας στα κελεύσματα των αρχών είχαν παρρησία και δεν κώλωναν ούτε μπροστά σε μαρτύρια και λιοντάρια. Σήμερα, οι σύγχρονοι "μάρτυρες της πίστης" τρέμουν και για ένα αυτοφωράκι... Ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να πέφτει και ο μισθός από το κράτος! Σιγά μην τολμήσει κανείς να τους κάνει στέρηση μισθού!
Συγχαρητήρια στο κράτος που κυνηγάει έναν άνθρωπο που τα τελευταία 15 χρόνια ταιζει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μέρα και στηρίζει τόσες οικογένειες που το κράτος έχει οδηγήσει στην φτώχεια. Συγχαρητήρια και στους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναν τέτοιο σπάνιο ανθρώπο ως εγκληματία.
Δεν τον "κυνηγάει" το κράτος επειδή είναι καλός ιερέας. Αντιθέτως, τον πληρώνει γι' αυτό. Όσους και αν έχει βοηθήσει, αυτή τη φορά μοιάζει να έχει βάλει τη ζωή κάποιων σε κίνδυνο. Αν το κράτος αδρανήσει, θα δούμε και άλλους ιερείς να κοινωνούν πιστούς. Μήπως είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η "θεία κοινωνία" δεν μεταφέρει αρρώστιες;
Συγχαρητήρια στο παπά αν ρυθμίζει ορθά τα χρήματα ή/και τα είδη πρώτης ανάγκης που παραδίδουν για φιλανθρωπία οι πιστοί , ώστε να πιάνουν τόπο σ' αυτούς που έχουν ανάγκη, δις συγχαρητήρια αν βάζει και απ' την τσέπη του. Εν μέσω πανδημίες τέτοιες σαχλαμάρες, όμως, είναι επικίνδυνες και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύονται άλλα κι άλλα πράγματα και να κοινωνά ο κύριος παιδάκια. Επιτέλους, το έχω πει πολλάκις: Ας σταματήσουν κάποιοι να συμπεριφέρονται λες και είμαστε στην εποχή των διωγμών του Διοκλητιανού και ας δώσουν το καλό παράδειγμα. Επιτέλους!
Το κράτος πρέπει να κυνηγήσει αυτόν τον άνθρωπο που αγνόησε οδηγίες του κράτος και έβαλε συμπολίτες του και την δημόσια υγεία σε κίνδυνο όπως θα έκανε και σε κάθε άλλο συμπολίτη μας. Στην ελλάδα πρέπει να ισχύει η ισονομία και για τους κληρικούς. Όσο για αυτα που λες ότι "ταίζει εκατοντάδες ανθρώπους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ", με τι στοιχεία ακριβως μιλάς? εννοείς τα συσσίτια της Εκκλησίας γιατί αν εννοείς αυτό, πρώτον οι παπάδες δεν βάζουν το παραμικρό απο την τσέπη τους και δεύτερον ανοίγεις μεγάλη συζήτηση που δεν νομίζω ότι μπορείς να υποστηρίξεις και δεν αναιρεί οπως και να χει την παρανομία και απερισκεψία των συγκεκριμένων στο Κουκάκι
Και ενώ "παλιά" ο νόμος ήταν το δίκαιο του ισχυρού σήμερα ο "νόμος είναι νόμος".Και ενώ "παλιά" το "Δεν Πληρώνω" εν μέσω πτώχευσης ήτανε must σήμερα ανατριχιάζουμε στην ιδέα του να μπει κάποιος σε εκκλησία εν μέσω πανδημίας.Μιλάμε για τα ίδια φυσικά πρόσωπα.Και για προλάβω τους "δηλαδή εννοείς". Εννοώ ότι ο νόμος ΠΑΝΤΑ είναι νόμος. Και ισονομία είναι να εφαρμόζεται ΤΟ ΙΔΙΟ έναντι όλων. Και όχι ανάλογα με το πόσο μας την σπάει αυτός που διέπραξε μία κολάσιμη πράξη να γινόμαστε κατήγοροι ή αν τον συμπαθούμε υπερασπιστές.Για να μην αρχίσω να βλέπω πάλι αστεία άρθρα για την "προκατειλημμένη" δικαιοσύνη ή για να μην αρχίσουν τα εξίσου "ψεκασμένα" σχόλια όπου ο ίδιος εισαγγελέας τη μια μέρα είναι τιμωρός και την άλλη φερέφωνο της εξουσίας.
Το γεγονός ότι "ταΐζει εκατοντάδες" και "στηρίζει οικογένειες" ενδέχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό ελαφρυντικό όσον αφορά την τιμωρία του για την αξιόποινη πράξη του να θέτεις σε κίνδυνο την ζωή των συμπολιτών σου, και ιδιαίτερα παιδιών, τα οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν την σωματική τους ακεραιότητα ενάντια στην βλακεία των γονιών τους