Κορωνοϊός: Κρύβεται από το αυτόφωρο ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι

Κορωνοϊός: Κρύβεται από το αυτόφωρο ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
25

Άφαντος παραμένει ο ιερέας από το Κουκάκι που κατηγορείται ότι, το πρωί της Κυριακής, κοινωνούσε πιστούς της περιοχής, αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία κορωνοϊού.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας ότι η συμπεριφορά του ιερέα δεν συνιστά πράξη αγάπης. Χθες το μεσημέρι, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, στις ο οποίες διακρίνεται ένας ιερέας να κοινωνεί πιστούς έξω από την πλαϊνή πόρτα του ιερού Ναού Αγίου Νκολάου στο Κουκάκι. 

Τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση τόσο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ξεκίνησε έρευνες, όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που λίγο αργότερα ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης την παρέμβαση εισαγγελέα. Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να τον αναζητεί, με τους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει, ούτως ο ίδιος έχει εμφανιστεί, ως οφείλει, στις αρχές. «Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Εκτιμάται πως χθες, Κυριακή των Βαϊων, περίπου 15 πιστοί προσήλθαν έξω από την εκκλησία για να λάβουν Θεία Κοινωνία. Μεταξύ αυτών ήταν και τουλάχιστον ένα παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική του ιερέα που φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η θεία κοινωνία είναι «καθ' όλα νόμιμη». 

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και σε εκκλησία της Κέρκυρας και για το ζήτημα έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Ελλάδα
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM