Νέες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα, από νωρίς το πρωί έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, σε μία περίοδο που οι αρχές είναι σε επιφυλακή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να περιορίσουν ακόμα και τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Από το πρωί, πολίτες διαφόρων ηλικιών έσπευσαν στις τράπεζες για συναλλαγές που είτε δεν μπορούν, είτε δεν γνωρίζουν πώς να τις διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά.

 

Σχολιάζοντας τις ουρές και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε έκκληση σε όσους μπορούν, να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά, προσθέτοντας πως εξετάζεται η μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις διαδικτυακές συναλλαγές. Ζήτησε δε από τους ηλικιωμένους συμπολίτες να παραμείνουν κατά το μέτρο του δυνατού στα σπίτια τους.

 

Ενδεικτικά είναι τα πλάνα από τράπεζα στην Καλλιθέα, όπου κάτοικοι της γύρω περιοχής είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τις 6:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ουρά, τηρώντας ωστόσο αποστάσεις ασφαλείας. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν λάβει οδηγίες να κάνουν συστάσεις στους πολίτες, να εξασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων και τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων - μηνυμάτων για κατ' εξαίρεση κυκλοφορία.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση στον αριθμό ημερήσιων μετακινήσεων και τον χρόνο που διαρκούν. Δεν απέκλεισε έτσι το ενδεχόμενο να τεθούν όρια ώστε να πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους» για να είναι σύντομες.