Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία Facebook Twitter
0

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πέντε τόνοι χλωροκίνης που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση από την Ινδία σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί στοκ σκευασμάτων από την ουσία που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι βοηθά στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τον ιό.

Οι πέντε τόνοι της χλωροκίνης έφτασαν με διαβαθμισμένη πτήση της Aegean και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το οποίο και αποκάλυψε τη σχετική κίνηση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ, έχουν παραδοθεί ήδη σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για να προχωρήσουν στην παρασκευή των σχετικών φαρμάκων. 

Στην πρωτοβουλία αυτή των ελληνικών Αρχών είχε αναφερθεί προ ημερών ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τονίζοντας πως «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Ο ΠΟΥ αρχικά δεν είχε συμπεριλάβει στη μελέτη το δίδυμο χλωροκίνη-υδροξυχλωροκίνη (εγκεκριμένα φάρμακα κατά της ελονοσίας, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της οξείας ή χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας), αλλά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μικρής κλίμακας μελέτες καθώς και το ενδιαφέρον πολλών χωρών (περιλαμβανομένων των ΗΠΑ) άλλαξαν τα αρχικά πλάνα.

Με πληροφορίες από protothema.gr/ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM