25η Μαρτίου: Επέτειος χωρίς παρελάσεις λόγω κορωνοϊού - Με υπερπτήσεις μαχητικών

25η Μαρτίου: Επέτειος χωρίς παρελάσεις λόγω κορωνοϊού - Με υπερπτήσεις μαχητικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου θα τιμηθεί με λιτό και εντελώς διαφορετικό τρόπο φέτος, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού

Όπως είναι φυσικό, δεν θα γίνει καμία παρέλαση για λόγους ασφαλείας. Στις 11π.μ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει το παρών στην τελετή κατάθεσης στεφάνου, στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει και μήνυμα του πρωθυπουργού για την εθνική επέτειο.

Υπερπτήσεις μαχητικών

Πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πετάξουν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11:30π.μ, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα αποδοθούν τιμές από τη Φρουρά στη σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F - 16 της πολεμικής αεροπορίας, που στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Ζεύγη μαχητικών F-16, θα πετάξουν την ίδια ώρα πάνω από:

- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,

- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,

- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο

- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

Πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της πολεμικής αεροπορίας, θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το 1821 έφερε τη λευτεριά από τον Τούρκο.Από το 1461 που χάθηκε η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας των Μεγάλων Κομνηνών αλλά και το Κάστρο του Σαλμένικου στην Αχαΐα που το υπερασπιζόταν ο Κωνσταντίνος Γραίτζας Παλαιολόγος. Ήταν το τελευταίο κάστρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.Μας πήρε 360 χρόνια να μονοιάσουμε και να συνεννοηθούμε υποτυπωδώς. Επιτυχημένα. Οι Έλληνες κέρδισαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία που φώναξε τους Αιγυπτίους σε ενίσχυση. Και τελικά, με βοήθειες, κερδίσαμε και δαύτους.Ας μην αφήσουμε τον κορονοϊό να σκεπάσει αυτή τη στιγμή Εθνεγερσίας.