Μεγάλη φωτιά στη Μόρια- Εκκενώνεται ο καταυλισμός

Μεγάλη φωτιά στη Μόρια- Εκκενώνεται ο καταυλισμός Facebook Twitter
Φωτιά στη Μόρια (Πηγή φωτό stonisi.gr)
0

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στη Μόρια, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν την πυρκαγιά, ενώ καίγεται τμήμα του καταυλισμού. Το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια εκκενώνεται, καθώς σήμανε ο σχετικός συναγερμός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Το έργο της πυροσβεστικής είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τόσο εξαιτίας των ανέμων, όσο και λόγω του συνωστισμού των σκηνών και άλλων κατασκευών που υπάρχουν στον καταυλισμό.

133 αφίξεις το τελευταίο τριήμερο

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, από το πρωί της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας, 133 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, το συγκεκριμένο διάστημα δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης, ενώ υπήρξαν μόνο πέντε περιστατικά αποβίβασης μεταναστών με λέμβους σε Χίο, Κω και Λέσβο. Ειδικότερα, στη Χίο σημειώθηκε ένα περιστατικό αποβίβασης μεταναστών και προσφύγων με 25 άτομα, στην Κω τρία περιστατικά με 83 άτομα και στη Λέσβο ένα, με 25 άτομα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM