Θεσσαλονίκη: Η δημοτική αστυνομία επιστρέφει όλες τις πινακίδες λόγω κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Η δημοτική αστυνομία επιστρέφει όλες τις πινακίδες λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης επιστρέφει πινακίδες (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης επιστρέφει όλες τις πινακίδες οχημάτων, λόγω του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα ο δήμος κάνει έκκληση στους πολίτες για τα σκουπίδια.

Η απόφαση αφορά όλες τις πινακίδες που αφαιρέθηκαν, ανεξαρτήτως παράβασης, και ελήφθη προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για την εξυπηρέτηση τυχόν αναγκαίων μετακινήσεων των πολιτών.

Η επιστροφή των πινακίδων ξεκινά από σήμερα, ενώ για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες το ωράριο για την επιστροφή τους θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Όμως, οι δημότες καλούνται να τηλεφωνούν στο 2313317930, προκειμένου να ορίζεται ημέρα και ώρα παραλαβής, προς αποφυγή συνωστισμού. Σε περίπτωση παραλαβής από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση.

Έκκληση για τα σκουπίδια

Την ίδια ώρα, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από δημότες και επαγγελματίες να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους, παρότι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας.

Η έκκληση γίνεται καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται το επόμενο διάστημα να «σηκώσουν» επιπλέον βάρος- πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών- με το πλύσιμο των ανοιχτών χώρων της Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, Νίκος Ζεϊμπέκης.

«Ζητάμε μεγαλύτερη ευθύνη και κατανόηση από τους δημότες και τους επαγγελματίες της πόλης. Να μην βγάζουν απορρίμματα όλες τις ώρες στους δρόμους, αλλά είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ για να τα παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο και να μην μένουν πολλές ώρες στους κάδους. Να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να μείνει η πόλη καθαρή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διότι την αποκομιδή την κάνουν άνθρωποι- εργαζόμενοι και πρέπει να τους σεβόμαστε και να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε σχετικά.

Ακόμη, ζητήθηκε από τους πολίτες να σταματήσουν να αφήνουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Εδώ και ημέρες γίνεται καθαρισμός περιμετρικά των νοσοκομείων της πόλης, των σχολικών συγκροτημάτων, των πλατειών και των δρόμων, ενώ τις επόμενες ώρες ξεκινά και το πλύσιμο όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας και μέσα στην εβδομάδα θα τους διανεμηθούν καινούριες φόρμες, γυαλιά και γάντια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ