Καιρός: Χειμώνας ξανά από αύριο -Βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Χειμώνας ξανά από αύριο -Βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας Facebook Twitter
Βροχές αύριο και πτώση της θερμοκρασίας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο καιρός μπορεί να είναι καλός σήμερα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά από την Κυριακή το καιρικό σκηνικό θα θυμίσει χειμώνα.

Το διήμερο Κυριακή- Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στο σύνολο της χώρας και τη σταδιακή μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, έως 12-15 βαθμούς κατά τόπους, σύμφωνα με το meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χιόνια αναμένεται να πέσουν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Πού θα εκδηλωθούν βροχές

Βροχές αναμένονται την Κυριακή στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις απογευματινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, που απο το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ