Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα - Δύο σε ΜΕΘ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα - Δύο σε ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Δέκα νέα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 99. 

Από τους ασθενείς, οι 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ αντίστοιχα.

Οι 68 σε απομόνωση στα σπίτια τους

 

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Είκοσι εννέα εξ' αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη και 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντύπωση μας προκαλεί η έλλειψη συλλογικότητας στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής και ειδικά η απουσία της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας. Την ώρα που η τηλεργασία διαφημίζεται ως πανάκεια (αγνοώντας φυσικά τα δεινά που θα επιφέρει, από τα 12ωρα εργασίας έως τις απολύσεις διά τηλεφώνου), δεν είδαμε κάποιο διεθνές forum γιατρών που ασχολούνται με το θέμα του κορωναϊού, μια εξειδικευμένη επιστημονική ιστοσελίδα για ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Ένα forum όπως αυτά που οι λάτρεις της τεχνολογίας στήνουν στο άψε-σβήσε για άλλα ανόητα θέματα π.χ. την απάλειψη ρυτίδων ή τις πλαστικές επεμβάσεις. Εκεί θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται πληροφορίες και διαπιστώσεις ανάμεσα σε επιστήμονες σε διεθνές επίπεδο και ακόμη και να διαφυλάσσεται το απόρρητο των πληροφοριών με εισαγωγή σε προσωπικούς λογαριασμούς αλλά με την υποχρέωση να αποκαλύπτουν μεταξύ τους τα ονόματά τους, τις ιδιότητές του, νοσοκομεία και χώρες από όπου προέρχονται. Κάτι σαν διεθνές συνέδριο σε πραγματικό χρόνο και μέσω διαδικτύου λόγω της επείγουσας φύσης του θέματός τους.
Η Ιταλία διαθέτει 8,4 κρεβάτια εντατικής ανά 100.000 κατοίκους. Η Ελλάδα διαθέτει 5,5 κρεβάτια εντατικής ανά 100.000 κατοίκους. Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει παρόμοια ηλικιακή κατανομή με της Ιταλίας. Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει παρόμοια απείθεια στις οδηγίες των αρχών. Από τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι νέοι στην Ιταλία κόλλησαν μαζικά, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα συμπτώματα και περασαν την νόσο και στους ευπαθείς, με τα γνωστά αποτελέσματα πλέον των 168 νεκρών ημερησίως.Η Ελλάδα ακόμα έχει ανοιχτές εκκλησίες, μια σταθερή εστία τεράστιας μετάδοσης σε ευάλωτο πληθυσμό. Τόσο στη Ν. Κορέα που έχει 7500 κρούσματα όσο και στη Νέα Υόρκη, οι βασικοί φορείς μετάδοσης είναι κάποιες τοπικές εκκλησίες.Εμείς ακόμα ρωτάμε τον Αδωνι και την Κεραμέως τί πιστεύουν.Προσλήψεις στο ΕΣΥ άμεσα. Ανοιγμα νεων ΜΕΘ αμεσα. Ολικό lockdown άμεσα. Εισαγγελέας για την ιερά σύνοδο και όποιον διασπείρει αντιεπιστημονικές απόψεις.