Σεισμός

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ- Τουρκίας 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας λόγω του κοροναϊού

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ- Τουρκίας 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας λόγω του κοροναϊού Facebook Twitter
Οδηγοί νταλίκας εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Ιράκ- Τουρκίας λόγω κοροναϊού (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία παραμένουν 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού.

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ, όταν υπήρξε έξαρση της επιδημίας, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται στους Έλληνες οδηγούς να περάσουν. Ο Κώστας Αντωνίου, ένας από τους οδηγούς, βρίσκεται στην περιοχή εδώ και περίπου έξι ημέρες, αλλά συνάδελφοί του είναι εκεί περισσότερες.

«Αφού ξεφορτώσαμε το εμπόρευμά μας στο Ερμπίλ (πόλη του Ιράκ), προέκυψε το θέμα του κοροναϊού και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ. Μόνο τουρκικά οχήματα περνάνε, τα οποία επιστρέφουν στη χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε 13 οδηγοί από Ελλάδα και εδώ δίπλα βρίσκεται και άλλη μια νταλίκα από Μολδαβία. Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν αυτά τα δρομολόγια, δεν είναι και εύκολα δρομολόγια», είπε ο κ. Αντωνίου μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Οι οδηγοί, σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, πρότειναν να πάνε με συνοδεία ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, «για να είμαστε υπό επίβλεψη, διότι ουσιαστικά η νταλίκα είναι σαν καραντίνα. Προτείναμε επίσης να απολυμάνουμε τα φορτηγά, να κάνουμε εξετάσεις. Το θέμα είναι όμως, ότι δεν έχουμε καμία απάντηση και πλέον έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας που μας χρειάζονται», πρόσθεσε.

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές του γενικού πρόξενου του Ερμπίλ με την Τουρκία, από όσα γνωρίζω αλλά χρειαζόμαστε κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM