Άνδρος: «Έπιασε στιγμιαίο μπουρίνι», λέει ο κωπηλάτης που διασώθηκε και αντιμετωπίζει πρόστιμο

Άνδρος: «Έπιασε στιγμιαίο μπουρίνι», λέει ο κωπηλάτης που διασώθηκε και αντιμετωπίζει πρόστιμο Facebook Twitter
2

Για μπουρίνι που τον απομάκρυνε από την ακτή κάνει λόγο ο κωπηλάτης που διασώθηκε από το Λιμενικό Σώμα στην Άνδρο και βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο.

Ο κωπηλάτης υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είχε 7-8 μποφόρ» διευκρινίζοντας ότι «κάποια στιγμή έπειτα από αρκετή ώρα που κωπηλατούσα, έπιασε ένα μπουρίνι στιγμιαίο, το οποίο με απομάκρυνε και πλέον δεν είχα τις δυνάμεις να καταφέρω να γυρίσω πίσω. Ο καιρός χειροτέρευε. Προφανώς προτίμησα να καλέσω το Λιμενικό παρά να προσπαθήσω να βγω μόνος μου στην ακτή».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κωπηλάτη η επιχείρηση έρευνας και διάσωση είχε διάρκεια δεκαπέντε λεπτών. «Πέντε λεπτά έκαναν να έρθουν από το λιμάνι του Γαυρίου, ήξεραν πού βρίσκομαι, πέντε λεπτά να βάλουν τη σανίδα μέσα, και σε είχαμε επιστρέψει», αναφέρει προσθέτοντας ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο κωπηλάτης, που πλέον καλείται σε απολογία, είχε ενημερώσει πως θα έβγαινε στη θάλασσα, είχε το κινητό του σε πλαστική θήκη και φορούσε σωσίβιο. 

  

Σημειώνεται ότι περασμένο μήνα, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ζήτησε από τα τοπικά λιμεναρχεία της χώρας και τις αρμόδιες διευθύνσεις την τήρηση του νόμου, που προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης προς το ελληνικό δημόσιο και κυρώσεις, από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης λόγω υπαιτιότητας των πολιτών. 

 

«Πουθενά στο εξωτερικό δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος. Αν κάποιος γνωρίζει ότι θα φάει πρόστιμο, ενδεχομένως να μην σηκώσει το τηλέφωνό του να πάρει το λιμενικό (...) και να προσπαθήσει μόνος του να βγει με όποια συνέπεια έχει αυτό», ανέφερε προσθέτοντας πως στον πρωταθλητισμό η Ελλάδα δεν θα είχε διακρίσεις αν οι αθλητές δεν έκαναν προπονήσεις με ισχυρούς ανέμους των 7 και 8 μποφόρ. 

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
πρώτα λέει ότι ήταν ένα στιγμιαίο μπουρίνι που δεν μπορούσε να το προβλέψει και μετά λέει ότι δεν θα βγάλουμε πρωταθλητές αν σταματήσουμε να προπονούμαστε με 7-8 μποφόρ... ελπίζω να τον βάλουν να πληρώσει όσο υψηλότερο πρόστιμο γίνεται και αμετάκλητο!
«Έπιασε στιγμιαίο μπουρίνι», λέει ο κωπηλάτης που διασώθηκε και αντιμετωπίζει πρόστιμο Πηγή: www.lifo.grΝαι συμπολίτη, αλλά η πρόβλεψη δεν το έλεγε αυτό το ενδεχόμενο ;Όσο για το "Πουθενά στο εξωτερικό δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος", το επιχείρημα απορρίπτεται αμέσως. Πρώτον γιατί καλώς ή κακώς, ζείτε σε αυτή την χώρα με αυτόν τον νόμο και τον ξέρατε. Αν δεν σας άρεσε, να πηγαίνατε να ζήσετε σε άλλη χώρα.Δεύτερον, καλώς ή κακώς πάλι, το δημόσιο χρήμα δεν περισσεύει σε αυτή την χώρα για να διασώζει όσους θέλουν απλά να κάνουν το κέφι τους - το οποίο είναι απόλυτα δικαίωμά τους βέβαια -, αρκεί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι, που παίζει ο πρωταθλητισμός ; Αν είναι πρωταθλητής ο συμπολίτης, δεν υπάρχει Ομοσπονδία να τον φροντίσει με υπευθυνότητα ;Μου μυρίζει ότι κάποιος δικηγόρος έβαλε το δάκτυλό του, για να παράξουμε σαν κοινωνία - ως συνήθως - ανευθυνότητα και να απαλλάξουμε την ατομική παραβατικότητα.