Ζωγράφου: Νεκρό βρέφος με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης - Εξετάζονται τα αδέλφια του

Ζωγράφου: Νεκρό βρέφος με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης - Εξετάζονται τα αδέλφια του Facebook Twitter
0

Τις συνθήκες θανάτου του 11 μηνών βρέφους που επιπλέον έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Το 11 μηνών βρέφος διακομίστηκε το πρωί της Κυριακής με εγκεφαλίτιδα, από τον πατέρα του, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος έφερε επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξέδωσε ανακοίνωση για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους από την Συρία, αναφέροντας: «Διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Θα εξεταστούν και τα άλλα δυο παιδιά

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προσήχθησαν οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου ενώ προσήχθη επίσης ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Τι λένε οι γονείς

Παράλληλα, στις πρώτες συζητήσεις που είχαν μέσω διερμηνέα με τους αστυνομικούς το ζευγάρι δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλητικό.  Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου, εξετάζεται επίσης η πιθανότητα τα σημάδια που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο βρέφος να οφείλονται στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Το ζευγάρι των Σύρων φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ.

Οι αρχές ψάχνουν επίσης το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM