Μπαλάσκας: Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις ωραία στη φυλακή

Μπαλάσκας: Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις ωραία στη φυλακή Facebook Twitter
10

Δηλώσεις για τη σύλληψη 29χρονου αστυνομικού που συνελήφθη για ληστείες κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων έκανε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας

Ο εν ενεργεία αστυνομικός, πριν από τη σύλληψή του, είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούν και οι συνάδελφοί, περνάς ωραία. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία μέσα στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκα μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Έχω πει και έχω κατακριθεί στο παρελθόν ότι για μένα ένας αστυνομικός όταν κλέβει μία τσίχλα πρέπει να τρώει ισόβια. Ξέρετε γιατί το είπα; Γιατί δεν μετράει το ποσόν, μετράει η πράξη. Για μένα και τους συναδέλφους μου είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω και την παραμικρή παράνομη πράξη. Μιλάμε για αστυνομικό - ληστή», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει αστυνομικός που περνάει στην αντίπερα όχθη, μπαίνει στη μαύρη όψη του φεγγαριού, περνάει στους πελάτες μας, γίνεται παράνομος, γίνεται ληστής και να μην τον περιμένουν όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές να τον υποδεχθούνε, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, είτε είναι βαρύ είτε, είτε ελαφρύ ο αστυνομικός αν θέλει να κάνει παράνομες πράξεις και να γίνει ποινικός, να φεύγει από την Αστυνομία και να παραιτείται και να γίνεται ληστής και ό,τι θέλει. Δεν μπορεί όμως να αμαυρώνει 57.000 ανθρώπους. Και να λένε "αστυνομικός εν ενεργεία ληστής". Δεν μπορώ να το ακούω, ενοχλούμαι αφάνταστα και εγώ και οι συνάδελφοί μου. Δεν μπορώ να το ακούω, μου είναι αδιανόητο, μου είναι τρελό», πρόσθεσε. 

«Μου είναι αδιανόητο. Να σκέφτομαι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που φοράει τη στολή που φοράω εγώ, που παίρνει το υπηρεσιακό όπλο που του το έχει δώσει η υπηρεσία για να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, τους ανθρώπους έξω, που τον πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, από το υστέρημά του για να μπορεί να τον προστατεύσει και να κάνει ληστείες σε περιπετράδες, σε φτωχούς ανθρώπους. Μου είναι αδιανόητο. Και ό,τι πάθει, καλά να το πάθει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει», πρόσθεσε χωρίς καμία διάθεση να ανακαλέσει τη δήλωσή του. «Δεν είμαι πολιτικός να αλλάξω την κατάσταση στις φυλακές. Είμαι αστυνομικός εν ενεργεία». 

Ελλάδα
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
φασίστας, ρατσιστής, ομοφοβικός και πολλά άλλα - στο δεύτερο που λέει όμως, έχει δίκιο. Έχεις 100 γραμμάρια ηρωΊνη πάνω σου και είσαι πολίτης; 10 χρόνια φυλακή! είσαι αστυνομικός; 20! αν δεν κάνω λάθος, ο νόμος ήδη προβλέπει ότι οι παιδεραστές τιμωρούνται πολύ αυστηρότερα αν ασκούν επάγγελμα με ευκολότερη πρόσβαση σε ανήλικους. Γιατί όχι και ένας διπλασιασμός οποιασδήποτε ποινής σε αστυνομικούς για οποιαδήποτε παράβασή τους; και μην ακούσω σαχλαμαάρες περί ισονομίας, εντάξει;
Για τα κατά καιρούς αίσχη που ακούμε (παιδική πορνογραφία, νταβατζιλίκι κ.τ.λ.) και τις χοντρές παρανομίες (εμπορία ναρκωτικών) έχει πει τέτοιες χοντράδες; Άλλο αυτό ε, είναι παραδεκτή διαφθορά. Υποκρισία, διυλίζουμε τον κόνοπα την κάμηλο την καταπίνουμε.
"Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούν και οι συνάδελφοί, περνάς ωραία. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία μέσα στη φυλακή"Έχω σοκαριστεί από τις δηλώσεις αυτού του ανθρώπου, που υποτίθεται ότι είναι σε αυτή τη θέση, για να μάχεται/αγωνίζεται/προστατεύει (δεν ξέρω ποια είναι η πιο σωστή λέξη) για τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων του. Και για μένα η πιο ανατριχιαστική φράση είναι αυτό το "να το ακούν και οι συνάδελφοί"! Τι ακριβώς κάνει; εκφοβίζει τους συναδέλφους του με βιασμούς στη φυλακή για να μην παραστρατήσουν; Αυτός είναι που αμαυρώνει το σώμα, με αυτά τα ανατριχιαστικά που λέει και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Να τον χαίρονται όσοι τον ψηφίζουν για τη συγκεκριμένη θέση. Και κάτι ακόμη: λίγο έλεος προς το συνάνθρωπο, ό,τι και να έχει κάνει, ποτέ δεν έβλαψε. Αντίθετα, οι απειλές και οι χαιρέκακες προειδοποιήσεις για βιασμό ως τιμωρία, και μάλιστα από άνθρωπο που καλείται να μας προστατέψει, μόνο κακό προκαλούν σε ολόκληρη την κοινωνία.
Και βέβαια ισόβια για μια τσίχλα. Όταν όμως δολοφονούν ανυπεράσπιστους εφήβους τότε ήταν η κακιά στιγμή κλπ... Μάλιστα... Κι από πάνω υποστήριξη της αυτοδικίας μέσα στις φυλακές.
Θα εκπλαγώ αν ο Χρυσοχοΐδης ή/και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων εγκαλέσει τον Μπαλάσκα, ο οποίος υποστηρίζει την αυτοδικία. Οι δηλώσεις αυτές έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από τις ληστείες του άλλου που περιγράφει. Δε θα ανοίξει μύτη γιατί το σώμα της αστυνομίας κατά βάση έχει πολλούς σα τον Μπαλάσκα. Η κανονικότητα κι όλη αυτή η βιτρίνα, έχει από πίσω αυτοδικίες, αντριλίκια, μισογυνισμό, καταστολή, επιδεικτική κι επιλεκτική αδιαφορία προς τα "διαφορετικά" κομμάτια της κοινωνίας. Ο Μπαλάσκας είναι παντού, όπως ήταν πάντα δηλ. Έχουμε δρόμο ακόμη...
κροκοδείλια δάκρυα απο τον κ Μπαλάσκα για την αμαύρωση του Σώματος. Νομίζει οτι έχουμε ξεχάσει τα απαράδεκτα σχόλια του για τα «σκουπίδια» ή τα κολλητιλίκια των συνάδελφων του με τους Χρυσαυγιτες, τηλεφωνήματα αστυνομικών γαι ενημέρωση σε εμπόρους ναρκωτικων και ποσα ακόμα.
Μάλιστα. Όταν η κουλτούρα του βιασμού αναπαράγεται στην τηλεόραση από τον εκπρόσωπο των αστυνομικών, τι μήνυμα περνάει στους έγκλειστους που θα υποδεχτούν τον ληστή αστυνομικό; Ναι, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος να συλληφθεί ένας αστυνομικός για ληστείες από ότι ένας πολίτης. Ναι, να τιμωρηθεί αυστηρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείνουμε το μάτι σε παραβιαστικές συμπεριφορές. Ο βιασμός δεν αποτελεί σωφρονισμό.
Δεν αφήνει μήνα να περάσει χωρίς να πει κάτι ανάλογο ο κύριος Μπαλασκας. Απορώ αν μένει στη θέση του επειδή έχει πολύ μεγάλο μέσο ή αν εκφράζει τις απόψεις της ελληνικής αστυνομίας.