Καντερές: Τι δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων 35 χρόνων για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα

Καντερές: Τι δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων 35 χρόνων για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου EUROKINISSI
0

Με τον Πάσχα να πλησιάζει, ο Νίκος Καντερές μοιράστηκε στα social media τις πρώτες του εκτιμήσεις για τον καιρό της Κυριακής.

Η ανάρτησή του γνωστού μετεωρολόγου, έρχεται να δώσει μια πρώτη εικόνα στους πολίτες για τις πιθανές συνθήκες του καιρού, βασισμένη σε στατιστικά δεδομένα 35 ετών, από το 1991 έως το 2025, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με βάση τα στατιστικά, ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα είναι συνήθως ήπιος, με σχετικά καλές θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλυση, αφορά κυρίως τις μέγιστες θερμοκρασίες και τις βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ημερομηνία της 12ης Απριλίου.

Στην Αθήνα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία για την περίοδο αυτή φτάνει περίπου τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα 35 χρόνια που εξετάστηκαν, σε 21 περιπτώσεις η θερμοκρασία ξεπέρασε το συγκεκριμένο επίπεδο, ενώ σε 9 χρονιές κινήθηκε χαμηλότερα. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το 2018 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ η χαμηλότερη σημειώθηκε το 1992, όταν ο υδράργυρος έφτασε μόλις τους 11 βαθμούς Κελσίου και ο καιρός ήταν βροχερός.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέση μέγιστη θερμοκρασία για την ίδια ημερομηνία είναι περίπου 18 βαθμούς Κελσίου. Από το 1991 έως το 2025, σε 18 χρονιές η θερμοκρασία ήταν πάνω από τη μέση τιμή, ενώ σε 11 χρονιές χαμηλότερη. Η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε το 2024 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ η χαμηλότερη σημειώθηκε το 2002 με 11 βαθμούς Κελσίου και βροχή, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από βροχερό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, τα στοιχεία δείχνουν ότι την Κυριακή του Πάσχα έβρεξε σχετικά λίγες φορές τα τελευταία 35 χρόνια: έξι φορές στην Αθήνα και οκτώ φορές στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι καιρικές συνθήκες το Πάσχα είναι συνήθως ήπιες, με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και σχετικά μικρή πιθανότητα βροχής.

Η ανάρτηση του Νίκου Καντερέ για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM