Δηλώσεις για τη σύλληψη 29χρονου αστυνομικού που συνελήφθη για ληστείες κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων έκανε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας

 

Ο εν ενεργεία αστυνομικός, πριν από τη σύλληψή του, είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.

 

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούν και οι συνάδελφοί, περνάς ωραία. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία μέσα στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκα μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Έχω πει και έχω κατακριθεί στο παρελθόν ότι για μένα ένας αστυνομικός όταν κλέβει μία τσίχλα πρέπει να τρώει ισόβια. Ξέρετε γιατί το είπα; Γιατί δεν μετράει το ποσόν, μετράει η πράξη. Για μένα και τους συναδέλφους μου είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω και την παραμικρή παράνομη πράξη. Μιλάμε για αστυνομικό - ληστή», πρόσθεσε.

 

«Δεν υπάρχει αστυνομικός που περνάει στην αντίπερα όχθη, μπαίνει στη μαύρη όψη του φεγγαριού, περνάει στους πελάτες μας, γίνεται παράνομος, γίνεται ληστής και να μην τον περιμένουν όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές να τον υποδεχθούνε, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, είτε είναι βαρύ είτε, είτε ελαφρύ ο αστυνομικός αν θέλει να κάνει παράνομες πράξεις και να γίνει ποινικός, να φεύγει από την Αστυνομία και να παραιτείται και να γίνεται ληστής και ό,τι θέλει. Δεν μπορεί όμως να αμαυρώνει 57.000 ανθρώπους. Και να λένε "αστυνομικός εν ενεργεία ληστής". Δεν μπορώ να το ακούω, ενοχλούμαι αφάνταστα και εγώ και οι συνάδελφοί μου. Δεν μπορώ να το ακούω, μου είναι αδιανόητο, μου είναι τρελό», πρόσθεσε. 

 

«Μου είναι αδιανόητο. Να σκέφτομαι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που φοράει τη στολή που φοράω εγώ, που παίρνει το υπηρεσιακό όπλο που του το έχει δώσει η υπηρεσία για να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, τους ανθρώπους έξω, που τον πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, από το υστέρημά του για να μπορεί να τον προστατεύσει και να κάνει ληστείες σε περιπετράδες, σε φτωχούς ανθρώπους. Μου είναι αδιανόητο. Και ό,τι πάθει, καλά να το πάθει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει», πρόσθεσε χωρίς καμία διάθεση να ανακαλέσει τη δήλωσή του. «Δεν είμαι πολιτικός να αλλάξω την κατάσταση στις φυλακές. Είμαι αστυνομικός εν ενεργεία».