Οι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, που διαμαρτύρονταν για το μεταναστευτικό, έδιωξαν από τη συγκέντρωση στελέχη της Χρυσής Αυγής.


Φορείς και σύλλογοι κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες κλειστές δομές που αποφάσισε να φτιάξει η κυβέρνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών έκαναν κάποια στιγμή την εμφάνισή τους ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Όμως, η παρουσία τους εκεί προκάλεσε αντιδράσεις.

 

 

 

 


«Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή. Να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες. Δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», είπαν οι συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν, ενώ τους αποδοκίμαζε η πλειονότητα των συγκεντρωμένων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 


Με τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και την πορεία προς τη Βουλή οι νησιώτες- έπειτα από κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου- διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει εκτάσεις στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες κλειστές δομές. Κίνηση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα νησιά.

 

 

 

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Θέλουμε να βρούμε λύσεις με δημοκρατικό διάλογο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

 


«Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», συμπλήρωσε ο κ. Μουτζούρης. Ήδη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ανακοινώσει ότι διακόπτει τον όποιο διάλογο με την κυβέρνηση, μέχρι την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη εκτάσεων στα νησιά.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr