Τους πρόδωσε το Viber: Πώς η ΕΛ.ΑΣ έπιασε τους βιαστές εκδιδόμενων γυναικών στην Αθήνα

Τους πρόδωσε το Viber: Πώς η ΕΛ.ΑΣ έπιασε τους βιαστές εκδιδόμενων γυναικών στην Αθήνα Facebook Twitter
1

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους δύο κακοποιούς που καλούσαν εκδιδόμενες γυναίκες σε εγκαταλελειμμένους χώρους της Αθήνας, βιάζοντας και ληστεύοντας τα θύματά τους. 

Τις τελευταίες 15 ημέρες οι δύο άνδρες από τη Βουλγαρία είχαν προβεί σε τουλάχιστον τρεις σχεδόν πανομοιότυπες επιθέσεις στο κέντρο της πόλης: αφού έκαναν διάρρηξη σε κάποιον εγκαταλελειμμένο χώρο (π.χ κλειστά γραφεία), έκλειναν ραντεβού με τις γυναίκες σε αυτά τα σημεία. Μόλις τα θύματά τους έμπαιναν στον χώρο, οι δύο κακοποιοί ακινητοποιούσαν, ξυλοκοπούσαν, βίαζαν και λήστευαν τις γυναίκες, που στη συνέχεια αιχμαλώτιζαν ζητώντας επιπλέον λύτρα για την απελευθέρωσή τους. 

«Εν δυνάμει serial killers»

«Πραγματοποίησαν τρία χτυπήματα και υπήρχε κλιμακούμενη ένταση. Το σίγουρο είναι πως αν δεν τους πιάναμε θα έφταναν στα άκρα» επισημαίνει αξιωματικός της Ασφάλειας που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. «Εμείς τους αντιμετωπίσαμε σαν εν δυνάμει serial killers», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη τους με την βοήθεια του Viber καθώς, με αφορμή ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον χώρο της πρώτης επίθεσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έφτασαν στη φωτογραφία του ενός και στη συνέχεια την ταυτοποίησαν με τη φωτογραφία που είχε στο προφίλ του στο Viber. 

Αφού βίαζαν τα θύματά τους, τους αφαιρούσαν όσα χρήματα και προσωπικά αντικείμενα είχαν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες εισόδου στα δωμάτια των ξενοδοχείων που διέμεναν. Με τις κάρτες αυτές έμπαιναν στα δωμάτια αποσπώντας χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Σε μία από τις επιθέσεις, αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού πρώτα εξανάγκασαν δια της βίας ένα από τα θύματά τους να τους αποκαλύψει τους κωδικούς. Οι δράστες επικοινωνούσαν στη συνέχεια με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας επιπλέον χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ. Τελικά εγκατέλειπαν τα θύματά τους δεμένα και αβοήθητα.

Τρεις γυναίκες υπέστησαν σοβαρότατα τραύματα. Σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα του θύματός τους.

Σεσημασμένοι

Κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ελεγχθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση κατά της αρχής.

Και οι δύο έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές στο παρελθόν, για διάφορα αδικήματα, και κυκλοφορούσαν με πλαστές ταυτότητες και ψευδή στοιχεία. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση αλλοδαπών και ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια