Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υπέβαλε εκ νέου το αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νησιά, λόγω του προσφυγικού.

 

Την Τρίτη η κυβέρνηση απέρριψε το σχετικό αίτημα που αφορά τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Απόφαση την οποία χαρακτήρισε εσφαλμένη ο κ. Μουτζούρης, ανακοινώνοντας ότι το πρωί της Τετάρτης υπέβαλε εκ νέου το αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

«Η κυβέρνηση έσφαλε απορρίπτοντας χθες το αίτημα μας να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη. Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι;», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 

«Η κυβέρνηση επιβάλλει τη δημιουργία νέων δομών, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι οποίες βάσει απλής αριθμητικής δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα το επιδεινώσουν», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο η κυβέρνηση επικαλείται την έννοια της κατάστασης έκτακτου ανάγκης για να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών αλλά την αρνείται στην Περιφέρεια».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr