Η κυβέρνηση δεν θα κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά του Β. Αιγαίου

Η κυβέρνηση δεν θα κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά του Β. Αιγαίου Facebook Twitter
0

Δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, η πρότασή του να κηρυχθούν τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο περιφερειάρχης αιτιολόγησε την πρόταση του επικαλούμενος «τις ασφυκτικές καταστάσεις που δημιουργεί η υπερσυγκέντρωση των αιτούντων άσυλο στους καταυλισμούς των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών. Και συγκεκριμένα η παραμονή 36.000 φιλοξενουμένων σε υποδομές για 7.000 ανθρώπους». Καθώς επίσης και το ότι «μόνο μέσα από τις διαδικασίες της έκτακτης ανάγκης μπορεί να παρασχεθεί η απαιτούμενη πολύτιμη βοήθεια».

Σημειώνεται ότι υλοποιώντας την χθεσινή απόφαση της λαϊκής τους συνέλευσης, οι κάτοικοι της Μόριας πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί στο χωριό τους η γειτνίαση με τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού με τους 1.200 κατοίκους, που ζουν δίπλα σε μια πόλη σχεδόν 20.0000 κατοίκων - αιτούντων άσυλο. Επίσης, ζητούν από τις τοπικές αρχές να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ