Oruc Reis: To μήνυμα της φρεγάτας "Νικηφόρος Φωκάς" και η απάντηση του Τούρκου κυβερνήτη

Oruc Reis: To μήνυμα της φρεγάτας "Νικηφόρος Φωκάς" και η απάντηση του Τούρκου κυβερνήτη Facebook Twitter
0

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρος μετέβησαν εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις σχετικά με το Oruc Reis.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος το απόγευμα της Παρασκευής ανέστρεψε με πορεία προς τα ανατολικά και κατευθύνεται στις τουρκικές ακτές παρότι υπήρχε εκτίμηση πως μπορεί να κινηθεί στην Κυπριακή ΑΟΖ σε σημείο που είχαν δεσμεύσει οι Τούρκοι με παράνομη Navtex.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση στο Πολεμικό Ναυτικό και κοντά στο ερευνητικό πλοίο έσπευσε προκειμένου να παρακολουθεί και να καταγράφει κάθε του κίνηση η ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Μάλιστα υπήρξε και επικοινωνία δια ασυρμάτου των δύο πλοίων με τον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να ενημερώνει το τουρκικό σκάφος πώς βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας καλώντας το να αποχωρήσει άμεσα. «Είμαστε εντός της τουρκικής ΑΟΖ» η απάντηση που έλαβε.

Αναλυτικά ο διάλογος όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1:

Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Έχετε κάποιο πρόβλημα;

Oruc Reis: ....

Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα.

Orus Reis: Βρίσκομαι στην τουρκική ΑΟΖ.

Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα.

Το τελευταίο μήνυμα επαναλαμβανόταν ηχογραφημένο κάθε μισή ώρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM