Στο Ολυμπιακό Κέντρο στου Γουδή η Γ. Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας - Με δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση

Στο Ολυμπιακό Κέντρο στου Γουδή η Γ. Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας - Με δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση Facebook Twitter
0

Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει την μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας στο κεντρικό κτίριο του Ιππικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος στο Γουδή.

Τις μελέτες αλλά και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση ύστερα από πρόσκληση του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα, με την μεταστέγαση να συνιστά μια σημαντική πρωτοβουλία που σκοπεύει στη δημιουργία του «Σπιτιού της Τεχνολογίας» στην Ελλάδα.

«Στηρίζουμε τη νέα Γενική Γραμματεία στην προσπάθεια της να μεταμορφωθεί σε κυψέλη ψηφιακής ανάπτυξης, καταλύτη αριστείας και εξωστρέφειας. Το μέλλον της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας ταυτίζεται με το παρόν και το μέλλον των αρχών του Ιδρύματος Ωνάση. Στον ορίζοντα του 2021 θεωρούμε ότι στόχος μας είναι να οραματιστούμε πώς θέλουμε τη χώρα μας σε δέκα, είκοσι ή εκατό χρόνια. Γιατί ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο τεχνολογικής ακμής το μέτρο όλων των πραγμάτων παραμένει ο άνθρωπος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαπαδημητρίου.

Στο Ολυμπιακό Κέντρο στου Γουδή η Γ. Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας - Με δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση Facebook Twitter
Στο Ολυμπιακό Κέντρο στου Γουδή η Γ. Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας - Με δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση Facebook Twitter

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Ίδρυμα «για ακόμα μία σημαντική δωρεά», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «προσβλέπει στη γρήγορη ολοκλήρωση του project».

«Το σημαντικότερο είναι ότι μια απολύτως κρίσιμη κρατική δομή, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τόσο σημαντική καθώς η χώρα ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αποκτά μία μόνιμη ΣΤΕΓΗ σε ένα κτίριο με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποίο απ' ότι έχω δει θα γίνει, θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό κόσμημα. Και χαίρομαι μάλιστα και είδα ότι θα υπάρχει και μία αίθουσα στο όνομα του Αλέξανδρου Ωνάση, που νομίζω ότι σημαδιακά έχει πολύ μεγάλη αξία. Οπότε, ευχαριστούμε για ακόμα μία σημαντική δωρεά το Ίδρυμα και προσβλέπουμε στη γρήγορη ολοκλήρωση του project. Εσείς, εξάλλου, έχετε μεγάλη εμπειρία να τα διαχειρίζεστε αυτά, ώστε εντός του 2021 να μπορέσουμε να κάνουμε τα εγκαίνια και να μετεγκατασταθεί όλο το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας στο νέο του σπίτι», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση ο νέος χώρος θα προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η έρευνα και η τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM