«Κάνουμε όσα πρέπει για να επιστρέψουν»: Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας για τους απαχθέντες Έλληνες ναυτικούς

«Κάνουμε όσα πρέπει για να επιστρέψουν»: Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας για τους απαχθέντες Έλληνες ναυτικούς Facebook Twitter
0

Στην υπόθεση απαγωγής πέντε Ελλήνων ναυτικών από ένοπλους πειρατές στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους» ανέφερε ο υπουργός στο Facebook.

Σημειώνεται ότι οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματος, από τα 22 συνολικά

Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

«Σιγή ασυρμάτου»

Παραμονή πρωτοχρονιάς, ένοπλοι έκαναν ρεσάλτο στο τάνκερ του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν. Στο πλοίο δεν επέβαιναν ένοπλοι φρουροί και οι δράστες απήγαγαν οχτώ μέλη του πληρώματος - πέντε Έλληνες, δύο Φιλιππινέζους και έναν Ουκρανό. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο κατάστρωμα του Happy Lady, ένας ακόμη Έλληνας τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία με τους πειρατές σχετικά με τα λύτρα που ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι - ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι ηλικίας 20 και 21 ετών.

Σύμφωνα με ανθρώπους της ναυτιλίας, η παρατεταμένη αναμονή μέχρι την πρώτη επικοινωνία είναι συνήθης τακτική των πειρατών που επιδιώκουν την έντασης της αγωνίας και την πίεση της εκάστοτε ναυτιλιακής εταιρείας όχι μόνο από τους ίδιους, αλλά και από την πλευρά των συγγενών, ώστε να κερδίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Το "Happy Lady" επρόκειτο να παραδώσει φορτίο καυσίμων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM