Ο πατέρας του Αλέξανδρου Ζαχαριά μιλά πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου του

Ο πατέρας του Αλέξανδρου Ζαχαριά μιλά πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου του Facebook Twitter
0

Ο πατέρας του Αλέξανδρου Ζαχαριά μίλησε για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου του από τροχαίο στα μέσα Ιουλίου, στον Άγιο Στέφανο. 

«Για εμάς είναι σα να έγινε σήμερα, δεν έχει περάσει μέρα», είπε ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών προαναγγέλλοντας τη δημιουργία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ζαχαριάς» στη μνήμη του γιου. «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που τόσο πολύ αγάπησε τον Αλέξανδρο. Ήταν και είναι μοναδικός. Δεν μπορώ να συγκινηθώ όταν μιλά για εκείνον». 

 Ο 23χρονος είχε σκοτωθεί στις 23 Ιουλίου 2019 όταν το αυτοκίνητο Volkswagen Golf GTI που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του στη λεωφόρο Τραπεζούντος, στον Άγιο Στέφανο, και προσέκρουσε σε πεύκο. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα αλλά το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων έδειξε ένα διαφορετικό σενάριο: το σπορ αυτοκίνητο είχε ταχύτητα 95 χιλιομέτρων την ώρα αλλά ο νέος άνδρας δεν φορούσε ζώνη και έτσι βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο πατέρας του Αλέξανδρου Ζαχαριά μιλά πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου του Facebook Twitter
Ο πατέρας του Αλέξανδρου Ζαχαριά μιλά πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου του Facebook Twitter

Ο «πατριάρχης» της αλυσίδας Ζαχαριάς έχει ακόμη τρία παιδιά με την παιδική του αγάπη και πρώτη του σύζυγό του, Ελισάβετ, η οποία δεν βρίσκεται εν ζωή. Τον Χάρη, τη Νίκη, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο και τη Νανά. Πρόσφατα ο πατέρας εγκαινίασε ένα κατάστημα, στο οποίο δέσποζαν οι φωτογραφίες του γιου του. «Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω με το όνομά του και τις φωτογραφίες του. Στη συνέχεια όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε για το ίδρυμα Αλέξανδρος Ζαχαριάς, που θα γίνει στο μέλλον

Σημείο δυστυχημάτων

Έξι χρόνια νωρίτερα, το 2013, στον δρόμο που σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίo τέσσερα 16χρονα κορίτσια και μια 41χρονη μητέρα - η οδηγός του οχήματος, που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε μάντρα σπιτιού. Η 41χρονη επέστρεφε με τις τέσσερις μαθήτριες της Β' Λυκείου από πάρτι και θα άφηνε τις τρεις στα σπίτια τους, πριν επιστρέψει με τη δική της κόρη στο δικό τους. 

Στο συγκεκριμένο σημείο, η λεωφόρος διέρχεται από κατοικημένη περιοχή και έτσι το όριο ταχύτητας είναι τα 50 χλμ./ώρα. Για το τροχαίο του Αλέξανδρου Ζαχαριά, σημειώνεται στο πόρισμα ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη φρεναρίσματος. Από τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει ότι ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς είχε προσπεράσει λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση στο δέντρο, ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στην ίδια ευθεία. Από τη στιγμή της προσπέρασης μέχρι το σημείο του μοιραίου ελιγμού μεσολαβούσαν 200 μέτρα.

Από την έρευνα που έγινε στη λεωφόρο Τραπεζούντος, δεν εντοπίστηκαν εξογκώματα ή λακκούβες. Το τελικό συμπέρασμα του πραγματογνώμονα είναι ότι το δυστύχημα οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων: Στην ταχύτητα του αυτοκινήτου του Αλέξανδρου Ζαχαριά, στη στενότητα της λεωφόρου που χωράει αποκλειστικά δύο οχήματα (στα δύο ρεύματα) και στον πολύ μικρό χρόνο αντίδρασης που είχε ο οδηγός προσπαθώντας να αποφύγει το προπορευόμενο όχημα.

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM